Com tractar el corc en la fusta.

Si vols eliminar el corc d’algun moble a casa, a Apialia Girona t’ho expliquem. Però abans de parlar sobre com eliminar el corc en la fusta, començarem per definir-lo. Es tracta d’un insecte del mateix tipus que l’escarabat, de cos molt petit i de color fosc, que excava galeries en la fusta seca, de la qual s’alimenta.

Com tractar el corc
Si has tingut la mala sort de tenir fusta a casa afectada per aquest insecte, no et preocupis, perquè pot tenir solució. Existeixen multitud de consells sobre com eliminar el corc. El principal aliat per a utilitzar en aquest tractament és qualsevol insecticida destinat a eliminar el corc. Són fàcils de trobar als supermercats o centres de bricolatge. Si li expliques el teu cas concret a un treballador de l’establiment, segur que t’ajuden i assessoren en l’elecció de l’insecticida idoni.

Consells casolans per a eliminar el corc
Una vegada ho tinguis a casa, som-hi! Podràs posar en pràctica alguns trucs casolans com assecar el moble amb un assecador (el corc necessita humitat per a viure), aplicar tot seguit l’insecticida per a eliminar el corc i embolicar el moble amb plàstic.

Un altre consell sobre com tractar el corc és barrejar aiguarràs amb oli d’arbre de te i aplicar-ho en els forats amb cura. Finalment, i per posar en pràctica a l’hivern i en llocs on les temperatures descendeixin bastant, és col·locar aquests mobles afectats al balcó o terrassa. El fred és un tractament natural per eliminar el corc, encara que després de sotmetre’l a aquestes baixes temperatures, hauries d’aplicar el tractament insecticida igualment.

Què fer quan no hi ha solució al corc?
Si has posat en pràctica els consells que t’hem ofert i no obstant això ja no hi ha remei, quina és la millor opció? Desfer-te del moble en qüestió i substituir-lo per un nou.

El motiu? El corc pot acabar per afectar altres mobles de la nostra llar. És millor desfer-te d’un sol moble que, a la llarga, haver de tirar d’altres perquè han acabat estant afectats.

Si el corc ha danyat les teves cadires de menjador, hauries d’optar per canviar-les. Tingues en compte que les cadires suporten el nostre pes i si les seves potes i estructura estan afectades, en asseure’s en elles podria desembocar en un accident domèstic. Desfés-te de les que estiguin fetes malbé i aprofita per a aportar un nou estil al teu menjador.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *