Girona: Racons que has de visitar

Molts consideren Girona com la Florència catalana, i és que no estan massa equivocats. Girona és una ciutat que val la pena viure i visitar, i de fet, et diem alguns racons que no t’has de perdre.

Visitar la Catedral de Girona
Amb una construcció que va durar del segle XI al XVIII, la catedral té una barreja d’estils que van des del romànic del claustre i la torre de Carlemany al barroc de la façana. El resultat és un recinte espectacular de més de 20 metres d’altura, només superada en grandària a tot el món per la de Sant Pere del Vaticà. A més, el claustre té una gran riquesa artística, ja que està ple d’escultures.

Per a arribar fins a la porta de la catedral hauràs de suar, perquè cal pujar els 90 graons de la seva famosa escalinata. L’entrada costa 7€ amb audioguia inclosa, amb un descompte de 2€ per a estudiants i jubilats.

Passejar per la Rambla de la Llibertat
Seguint el curs del riu Onyar pots fer una passejada pel carrer més animat. La Rambla de la Llibertat és el centre comercial de la ciutat des que es va crear en el segle XVIII per a muntar un mercat. Deu el seu nom a l’arbre de la llibertat, que es va plantar allà per a celebrar el triomf de la Gloriosa. A més, aquest lloc de trobada per als locals, està replet d’edificis amb les seves característiques arquejades. No et perdis la façana modernista de Casa Norat.

Visitar la plaça més petita d’Europa
I de l’aldarull de la Rambla de la Llibertat passem a la diminuta Plaça dels Raïms. És la plaça més petita d’Europa, amb només 24 metres. Sembla impossible per la seva grandària, però antigament allí hi havia un mercat de raïm, d’aquí el seu nom. És, sense dubtes, una visita molt curiosa que fer a Girona.

Menjar un gelat en el Rocambolesc
Si t’agrada provar coses noves i originals, aquesta és una parada obligatòria a fer a Girona. La gelateria està muntada pels germans Roca. Tenen gelats en totes les formes: pols, cucurutxos, terrines i fins i tot a manera d’entrepà. Els preus són una mica alts, però val la pena provar els seus sabors únics.

Creuar el Pont dels Peixateries Velles o Pont Eiffel
El pont més vistós de la ciutat porta la signatura de Gustave Eiffel. Ho va dissenyar en 1876, una dècada abans de posar-se a treballar en la Torre Eiffel. Amb la seva estructura de ferro pintat en vermell flama molt l’atenció i ho converteix en el més original per a travessar el riu.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *