Consells per reduir les teves factures energètiques

Després de sobreviure al mes de gener, enrere queden les despeses derivades de les compres de regals, els menjars amb els familiars i amics, i per descomptat aquest petit capritx que feia tant de temps que estaves desitjant. A tot això, cal sumar-li la factura de la llum que, en aquesta època de pluges, s’incrementa a causa de l’augment de consum que realitzem a la nostra casa de Girona. A Apialia Girona ja hem comentat anteriorment que, amb una sèrie d’hàbits, és possible reduir el rebut elèctric, però, una altra manera de fer-lo, és ajustant la potència elèctrica de la nostra llar. Per això, avui volem comentar en què consisteix aquesta mesura i com es pot realitzar.

En les factures existeixen uns termes fixos, pels quals sempre haurem de pagar. Un d’ells és la potència elèctrica, que és el que ens determina el corrent d’energia elèctrica que necessitarem en el nostre habitatge per a l’ús dels aparells elèctrics. Per aquest terme es paga, aproximadament, uns 20 euros mensuals sense incloure els impostos afegits. Per tant, durant tot un any, pagarem entorn a 60 euros per aquest concepte.

El fet de reduir-la ens suposarà un cost afegit, amb independència dels quilowatts que reduïm. En el cas que ens passem en la reducció i ens quedem massa curts de potència, notarem com el diferencial salta quan estiguem usant, per exemple, la vitroceràmica i el rentavaixella alhora. Per a evitar aquestes situacions, les companyies elèctriques disposen d’unes calculadores de consum en les quals només cal introduir els dispositius elèctrics que tinguem i ens fa una estimació de la qual necessitarem. Encara que també es pot contractar a un tècnic perquè ens calculi quines són les nostres necessitats energètiques.

Si descobrim que la nostra potència contractada és excessiva, podem plantejar-nos disminuir-la. Això ens pot suposar una reducció mitjana de gairebé 5 euros mensuals en la factura. No sembla gran cosa, però si ho sumem a altres mesures de control, segur que notaràs l’efecte.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *