Com prolongar la vida de la teva roba de llit

De la bona elecció en la llenceria, dependrà que el teu descans sigui còmode i plaent. A més de deixar-te portar pels teus gustos, fes cas també a les teves necessitats.
De cotó, percal, lli, setí, franel·la… materials de llençols hi ha molts. El millor? El cotó. Quant major nombre de fils tingui, més suau i duradora serà el llençol.


Edredons
Escull models nòrdics o flotants si busques un look informal. Els ajustables són ideals per a llits-niu i lliteres. Edredó llis o estampat? Dependrà de la decoració del teu dormitori, però si optes per peces reversibles, renovaràs l’estil quan vulguis.

El nòrdic ha desbancat a les tradicionals mantes… i és que els edredons presenten molts avantatges a l’hora de ficar-se en el llit. Els bons dissenys guarden la calor corporal, permeten una bona circulació de l’aire i una ràpida absorció de la humitat.

Escalfa però no pesa.
També és important que l’edredó pesi poc. El gramatge és la quantitat de farciment en grams per metre quadrat i està directament relacionat amb
la calor que aporta, però també amb el pes. A major gramatge, major calor i pes.


Aireja l’edredó cada dia perquè no s’endureixi i duri net més temps.

Quant ha de mesurar l’edredó. Segons sigui la grandària del teu llit o matalàs, així ha de ser la grandària adequada de l’edredó. Per a una de 90 cm: de 1,50 m-1,60m d’ample per 2,20 m-240 m de llarg. Llit de 1,35 m: 2,20 m d’ample per 2,20 m -240 m de llarg. Llit de 1,50 m: 2,40 m d’ample per 2,20 m-240 m.

Edredons de fibres sintètiques o naturals. Els primers són més econòmics i n’hi ha d’excel·lent qualitat, com els de fibra buida de polièster o de microfibres amb tacte ploma, que imiten als naturals.

 

Els coixins
Si comparteixes el llit, recorda’t que a més de la mesura tub de la funda, cada vegada hi ha més marques que ofereixen diferents llargs i amples per si en lloc d’un coixí, tens dos.

Coixins de viscoelàstica i làtex.
Ambdues s’adapten perfectament a les formes del coll, eliminant pressions i alleujant la zona de les cervicals. El làtex, a més, admet molt bé els moviments. Les de plomes, per contra, són massa toves.

Altura que ha de tenir el coixí. El principal és que el cap, el coll i la columna vertebral estiguin alineades. Per això, si dorms boca avall, opta per un model de no més de 10 cm. D’uns 13 cm, si ho fas d’esquena, i si la teva postura és de costat, el coixí ha de ser més alta, al voltant de 15 cm.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *