Espais naturals imprescindibles que has de visitar de Girona

Conèixer els recursos naturals de Girona és tota una experiència. Per aquest motiu, a Apialia Girona, volem acostar-te als espais naturals accessibles de Girona.


Via Verda del Carrilet

La Via Verda del Carrilet permet descobrir i gaudir de l’espectacular entorn natural pel qual discorre. Es tracta d’una ruta exclusiva per a vianants i ciclistes, sent un dels principals recursos de cicloturisme de la província.

La ruta transcorre per l’antiga i estreta via de tren que unia Girona amb Olot i Girona amb Sant Feliu de Guíxols. En general l’itinerari és senzill, pràcticament pla, idoni per a tots els públics. El recorregut és accessible, trobant-se en molt bon estat, condicionat amb ponts, baranes i senyalització homogènia.


Parc dels Ribes del Ter i la Devesa

Gràcies a aquest itinerari podem conèixer dos dels principals espais naturals de Girona: els parcs dels Ribes del Ter i La Devesa. Es troben en el sector nord-oest del nucli urbà de la ciutat, situats a banda i banda del riu Ter.

Aquesta gran zona oberta s’emmarca dins de l’espai natural dels Ribes del Ter, una zona aquàtica composta per les ribes del riu Ter al seu pas per Girona. Aquest parc forma part del nucli urbà i gaudeix d’un bon estat de conservació, la qual cosa li atorga una gran rellevància des del punt de vista ecològic i ambiental.
Hortes de Santa Eugènia i Deveses de Salt
A través d’aquesta ruta, que es divideix entre Girona i Salt (coincidint parcialment amb la Via Verda del Carrilet entre Girona i Olot), podem endinsar-nos en l’espai agrícola de les hortes de Santa Eugènia, així com en l’àrea natural de les deveses de Salt, resseguint la riba del riu Ter.
Coneixies aquests espais naturals? Si no és el cas, és moment de fer-ho!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *