El què has de saber sobre les normatives de la comunitat de veïns

Apialia Girona, coneixem perfectament quines són les principals raons per les quals es poden generar tensions entre els veïns d’una comunitat. Encara que arribi a semblar-te increïble, una de les més habituals, està relacionada amb la gestió de les escombraries de cada llar. Perquè els teus veïns no t’increpin, t’explicarem quines són les normatives existents en aquesta matèria.
Les ordenances municipals de cada localitat recullen una sèrie de criteris en matèria de recollida d’escombraries. En elles, s’especifica els sistemes de recollides d’aquestes, el lloc on ha de ser dipositada i a quina hora es pot fer. Paral·lelament, cada immoble, pot tenir estipulada un conjunt de normes que ha estat aprovades en la junta de propietaris i que són d’obligat compliment.
En general, s’estipula que les escombraries que es generen en cada habitatge han de ser baixades al carrer. A més, les bosses que continguin les escombraries han d’estar convenientment tancades per a evitar cap accident, com els molestos degotejos a l’ascensor. Per descomptat, no cal dir, que s’han de dipositar en els contenidors en els horaris nocturns.

Si disposéssim de servei de porteria i el porter fos el responsable de tirar les escombraries, s’hauria d’adequar a la normativa municipal. No obstant això, quan es tracta de tirar algun tipus d’electrodomèstic o moble vell, cada ciutat té establert una sèrie de dies i de punts on poden ser dipositats per a la seva posterior recollida.
La importància del bon compliment de la normativa, té una transcendència directa en matèria de salut pública. Has de saber que, en el cas que infringeixis la llei, poden sancionar-te. Les més lleus són les que es deuen a la falta de les cures de les galledes de les escombraries o el tirar les escombraries fora de l’horari establert. Les faltes més greus són les que inclou l’abandó d’estris en la via pública o vessar líquids com l’oli en ella
Per tot l’exposat, tant per tu com pel bé comú, realitza una bona gestió de les teves escombraries.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *