Aposta per la neteja ecològica

La neteja ecològica consisteix en prendre consciència sobre els productes que utilitzem diàriament per a fer la neteja de la llar, ja que molts contenen químics (com: amoníac, fenol, alcohol etílic, etc. per a nomenar alguns) i la seva incorrecta manipulació poden perjudicar la salut i afectar el medi ambient. Pel que hauríem de canviar els nostres hàbits en fer les tasques de neteja, reemplaçar els productes nocius per aquells que respecten el mitjà ambientin i la salut dels qui els utilitza.

Tens idea dels productes químics que es van pel desguàs cada vegada que netegem el bany?. Pensa que contribueixen amb tots els residus que passen pel lavabo, tot i que després són tractats, molts no es desintegren totalment, sinó que acaben en un riu o en la mar contribuint a la contaminació. Especialment els desinfectants químics són els més agressius per al mitjà aquàtic.

Per a contribuir a construir un món net, pots utilitzar productes biodegradables o recórrer als mètodes més tradicionals de neteja, com el vinagre per a fregar els sòls, els cristalls i els miralls o el bicarbonat per a les superfícies blanques.
Pots reemplaçar els productes amb olors seductores (pi, lavanda) per atomitzadors amb essències naturals, barrejar aigua amb essència de cedre, clau, etc. Agrega vinagre a l’aigua en què renta els plats, l’ajudes a estalviar detergent i obtindràs més lluentor.

Per a realitzar una neteja ecològica, és important la tria els productes ecològics que utilitzis, però també, i encara més, reduir la utilització d’aquests.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *