L’ús de les tecnologies en la tercera edat

 

Cada vegada són més les persones d’avançada edat que s’animen a utilitzar les tablets en el seu dia a dia, des d’Apialia Girona t’expliquem els avantatges que pot tenir aquest ús i com aprofitar les seves utilitats

La revolució dels productes smart resultants de la necessitat creixent d’estar connectats, ha arribat a tots els rangs d’edat i els nostres majors no estan aliens a aquest fenomen. Avui en dia, és habitual veure a avis i àvies que utilitzen els beneficis d’internet per a mantenir-se connectats amb els seus familiars i amics, estiguin on estiguin.

I a l’hora d’afavorir l’entrada d’aquest grup d’edat en l’era de la connectivitat, dispositius com els telèfons intel·ligents o les tablets, han contribuït significativament. I és que aquest tipus de dispositius simplifiquen molt l’accés a Internet als més grans de la llar, ja que poden percebre el teclat i el ratolí d’un ordinador de sobretaula o portàtil molt més complex i menys intuïtiu que l’ús d’una tablet, on la interfície tàctil els resulta molt més còmoda a l’hora de consultar tot tipus de continguts. En els últims anys, l’ús de tablets s’ha generalitzat i es venen per centenars de milions.

Quins avantatges tenen els tablets per a la població més adulta?
El sistema de control tàctil resulta senzill i intuïtiu, permet fer tasques rutinàries com llegir el periòdic o consultar el correu amb un parell de “clics”.Amb l’edat, és normal tornar-se més oblidadissos i, en aquest sentit, les tablets faciliten la navegació en comparació amb els ordinadors. Aquests dispositius intel·ligents, pel seu propi sistema operatiu, exigeixen menys passos per a realitzar les mateixes consultes gràcies a la seva configuració a través d’aplicacions que ens porten directament als continguts que ens interessen.
L’ús de tablets permet a les persones d’avançada edat l’accés a continguts útils com la realització de tràmits burocràtics, operacions bancàries o compres d’una manera molt còmoda i sense necessitat de donar mil voltes.

I no menys important, a través de l’ús de tablets, qualsevol persona pot gaudir de l’oci que més li interessi i entretingui: pel·lícules, música, lectura, els seus programes de TV preferits…una eina molt interessant per a persones ja jubilades i amb més temps lliure.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *