Consells per mantenir la teva roba sempre impecable

Saber quina roba necessita unes cures de neteja específiques, i quines peces de diari poden ser rentades amb un programa normal, és un dels punts claus per a mantenir la roba cuidada i com nova.

Primer de tot, has de consultar les etiquetes de les peces i seguir sempre les recomanacions del fabricant. També pots aplicar aquests senzills consells i mantindràs la teva roba sempre impecable:

Els teixits més delicats:
A més de la llana i la seda hi ha molts teixits com l’angora, la franel·la o el vellut que necessiten una rentada especial que respecti les fibres perquè mantinguin totes les seves propietats.

Es poden rentar en la rentadora però has d’utilitzar un detergent especial per a peces delicades i seleccionar un programa curt i aigua freda. No omplis tot el tambor: ocupa només 1/3 de la seva capacitat, i així evitaràs que hi hagi molta fricció entre les peces. Recorda que és molt important seleccionar un centrifugat suau, entre 400 i 600 revolucions.


Fibres sintètiques:

Moltes de les peces que utilitzem avui en dia estan fetes amb més d’una fibra, i la majoria barregen cotó amb altres fibres sintètiques. Per això és millor rentar-les a baixa temperatura, utilitzar un detergent que cuidi tota la roba, i seleccionar un programa curt amb un centrifugat suau. D’aquesta manera evitarem que les fibres perdin la seva elasticitat i les peces es deformin.

Cotó:

La roba de cotó sol desprendre colorant, per això és millor rentar per separat les peces de colors foscos i intensos, especialment quan són noves, i així evitar tenyits accidentals en peces de colors més clars.

Les peces de cotó i la roba de casa (llençols, tovalloles…) són més resistents, per la qual cosa permeten rentades més llargues. A més, si estan molt bruts o tenen taques, és possible utilitzar programes temperatures més altes, encara que no és el més recomanable, especialment si es tracta de peces de vestir.
Nosaltres et recomanem pre- tractar la taca aplicant una mica de detergent o un producte específic contra les taques en la zona afectada i fregar lleugerament abans de posar-lo en la rentadora.

Segueix tots aquests consells i la teva roba es mantindrà impecable!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *