Consells per a estalviar en l’economia de la teva llar

Estalviar no és una tasca fàcil. La taxa d’estalvi de les llars és cada vegada menor en comparació de l’augment del consum total. Així i tot, es poden seguir una sèrie de pràctiques per a no incórrer en malbarataments i incrementar l’estalvi. Vols saber com? Segueix llegint!

• Comparar preus. Encara que la falta de temps és el major hándicap per a la planificació econòmica de la llar, dedicar un temps en comparar preus i característiques dels productes o serveis, pot suposar un gran estalvi.

Visita diferents supermercats, investiga els preus de les gasolineres més pròximes o compara en internet el preu i els serveis post venda que t’ofereix cada establiment.

• Buscar les ofertes. Les promocions són una bona oportunitat d’estalvi. Estar alerta de les ofertes, aprofitar el període de rebaixes, utilitzar targetes de fidelització o comprar marques blanques, suposen una disminució de la despesa en béns de consum.

Amb l’agrupació de serveis en un mateix proveïdor, també pots trobar un estalvi. Algunes companyies ofereixen millors ofertes en contractar gas i llum, o televisió, internet i mòbil.

Eficiència energètica en els electrodomèstics. A l’hora de comprar un aparell elèctric per a la teva llar, fixa’t en les etiquetes d’eficiència energètica. Aquells qualificats amb A+ o superior, són els més eficients consumint menys energia. Això t’ajudarà en el mitjà termini a estalviar en les factures energètiques.

• Evitar l’ús de crèdits. Les compres a terminis o les targetes de crèdit, fan més accessible i còmodes les adquisicions de certs béns. No obstant això, és important valorar les despeses d’interessos per a realitzar un ús òptim dels crèdits.

• Reutilitzar els productes. No es pot escapar de l’obsolescència programada, però pots donar una segona vida a les coses quotidianes de la teva llar. En la xarxa hi ha molts tutorials on t’expliquen els passos per a convertir un objecte en alguna cosa amb un ús completament diferent.

També pots vendre els teus productes en mercats de segona mà o en plataformes d’internet dedicades a aquest efecte. Així trauràs uns diners extres d’aquells objectes que no utilitzis.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *