Com és un pis amb certificat energètic Categoria A?

Avui dia és una veritat inqüestionable que és necessari avançar cap a un consum energètic sostenible per preservar no solament l’economia domèstica, sinó també el futur del planeta.

Per aquest motiu t’hem parlat tant de l’eficiència energètica com de les cases passives i altres construccions sostenibles, fins i tot amb exemples concrets d’habitatges unifamiliars, però, existeixen pisos amb la categoria energètica A? Com són?, i En què es diferencien d’un pis convencional?

Per contestar a aquestes preguntes hem parlat amb Josep Mª Coll, gerent i arquitecte d’Incovi, una empresa de Girona que es dedica a construir i rehabilitar habitatges amb Certificat d’Eficiència Energètica categoria “A”, la més eficient.

La primera clau que ens dóna és contundent: “Aconseguim pisos de categoria “A” perquè actuem integralment en tot l’edifici. De forma aïllada seria gairebé impossible.” I és que l‘eficiència energètica és una qüestió que depèn principalment de l’aïllament, per això és tan important actuar integralment, començant per “la pell de l’edifici”, és a dir: façana, cobertures i obertures.

Els 3 principals àmbits d’acció

En Incovi es focalitzen primer en l’aïllament, i perquè sigui òptim tenen en compte tant el clima de la zona, com l’orientació de cada habitatge i el tipus de paret, ja que d’aquests factors depèn el tipus d’aïllament que necessitarà cada habitatge en particular.

En segon lloc, doten a l’edifici d’un sistema de climatització de baixa temperatura. Què significa això? Que la superfície de les fonts emissores de fred o calor són molt grans perquè l’esforç energètic necessari per climatitzar l’habitatge sigui menor, evitant sobrecàrregues i millorant així l’eficiència energètica. Un exemple d’aquest sistema és la calefacció per sòls radiants.

En tercer lloc, aquest sistema de climatització ha de dependre d’una font d’energia renovable, com per exemple: les plaques solars d’alta eficiència, la geotèrmia, la biomassa o sistemes combinats.

La ventilació és un altre aspecte important i amb aquest punt, veuràs que totes aquestes accions són comunes amb les cases passives. Un pis de categoria energètica “A” es pot ventilar sense necessitat d’obrir les finestres, gràcies al seu sistema de ventilació de doble flux amb intercanviador de calor.

Finalment, a Incovi es preocupen que els propietaris dels pisos de Categoria A aprenguin a gestionar el nou sistema energètic de les seves cases, per a això els lliuren un manual d’usuari i realitzen un seguiment de 12 mesos.

вк регестрацыябюджетные горнолыжные курорты европыноутбук-планшет цена

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *