Els fraus bancaris a l’ordre del dia

Els fraus bancaris estan en molt presents en l’actualitat. Ja sigui per clonació de targetes, mails fraudulents o directament hackejos al teu compte, la veritat és que els robatoris milionaris als bancs existeixen i van en alça, per això la indústria està prenent mesures de seguretat avançades als seus clients perquè també prenguin les seves pròpies precaucions.

Sabem que una decisió intel·ligent en temes de serveis financers, com contractar una targeta de crèdit o un crèdit hipotecari, també significa considerar una navegació bancària segura. Avui dia, ser víctima d’una estafa online és una por generalitzada perquè veiem que passa diàriament, però no per això hem de deixar d’invertir i prendre decisions financeres que puguin millorar el teu futur.

Hi ha moltes formes d’evitar fraus i protegir-te d’estafes bancàries. Et portem alguns tips per a cuidar les teves finances.

1.Assegurar-se que l’accés al banc sigui per mitjà de la web oficial

Gran part de les estafes bancàries es dóna per mitjà de llocs web fraudulents que imiten els oficials del teu banc. Això pot donar-se per mitjà de links falsos d’un correu específic o d’un altre lloc web i per mitjà dels més famosos cercadors en internet. El gran problema d’aquest mètode de robatori és que aquests llocs són gairebé idèntics a l’original, i per tant es fa molt fàcil que algú caigui en l’estafa.

2. Protegir la teva privacitat de compres online

Existeix un frau freqüent en èpoques de compra massiva com per exemple en època rebaixes. El mètode consisteix en portar a la persona a un lloc fals per a comprar i capturar les dades de la targeta de crèdit per a clonar-la o robar diners.

La millor forma de prevenir aquesta estafa és entrant directament al lloc de la botiga i triant com a mètode de pagament el teu propi banc, en comptes d’altres llocs de pagament online. Una altre mesura precautiva és comprant des del teu propi ordinador.

Finalment, procura no guardar contrasenyes en altres ordinadors i dir que no quan pregunti el lloc si desitja recordar contrasenyes. La clau està a fixar-se en els detalls.

3. Ser acurat amb les teves claus secretes

És important no dir la teva clau secreta a ningú, i més important encara cuidar que ningú estigui mirant quan la ingresses tu per a comprar alguna cosa en un supermercat o botiga. Existeixen casos de robatori de targeta per mitjà de, fins i tot, càmeres de seguretat. Procura cobrir la teva mà quan ingressis la teva clau secreta en un caixer perquè això no et succeeixi.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *