Com fer la teva pròpia mosquitera de fusta a casa

Ja estem a l’època més calurosa de l’any, i amb aquesta calor ve de gust deixar que entri l’aire fresc en el saló o el dormitori, però que no per això, que entrin mosquits, mosques ni altres insectes. Les mosquiteres són la solució perfecta per a tenir aire fresc sense que ens molestin els insectes a totes hores. Com no tots els marcs de finestres són adequats per a col·locar mosquiteres, a Apialia Girona t’expliquem com pots fer la teva pròpia mosquitera de fusta a mida a casa.

Comença prenent mesures
Si vols instal·lar una mosquitera fixa, hauràs de prendre les mesures.
Mesura l’alçada i amplada del marc de la finestra entre les parets, i deixa uns 5 o 10mm per a poder encaixar fàcilment el marc de la mosquitera.

Com fer el marc
Per a fer el marc necessitaràs uns llistons de fusta i posteriorment, una malla que es col·locarà damunt. Necessitaràs dos llistons llargs (de la mateixa longitud que l’alçada de la finestra) i tres llistons curts (de la mateixa longitud que l’amplada de la teva finestra). El tercer llistó es col·loca a la meitat de la mosquitera per a reforçar el marc. Entalla la fusta en els extrems dels dos llistons llargs amb la mateixa amplada que les taules. Posteriorment, fes el mateix amb els llistons curts. La taula del centre ha de col·locar-se a la mateixa distància dels dos llistons llargs. Això significa que cal practicar uns talls amb la meitat de profunditat en aquests llistons. Pots ajudar-te amb una fresadora.


Polir la fusta

La millor manera d’eliminar qualsevol irregularitat és utilitzar un cisell per a fusta. Quan hagis fet tot el tallat, col·loca el marc en el sòl i comprova que tot encaixa. Abans d’estrènyer els cargols a fons, comprova també si el marc encaixa correctament en el buit entre les parets. Una vegada instal·lat el marc, pots rematar-lo amb una capa de pintura o vernís.

Instal·la la malla
Instal·la la malla sobre el marc i retalla-la en tot el contorn deixant uns 5 cm per fora del marc. Pots doblegar cap endarrere l’excés de malla i fixar-lo en la part superior amb una pistola de silicona o grapes elèctrica. Procura que la malla quedi bé tirant, sense ondulacions, i que el patró de la malla quedi paral·lel al marc.

Col·loca frontisses i últims acabats
Les frontisses de la mosquitera han de col·locar-se en el mateix costat. Després d’instal·lar la mosquitera, pots col·locar un pestell magnètic perquè es quedi tancada. Col·loca el pestell magnètic en el marc de la mosquitera i després la placa de metall en la posició corresponent del marc de la finestra.

Amb aquestes pautes aconseguiràs tenir la teva mosquitera llista! T’animaràs a fer la teva?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *