Què saps sobre la rehabilitació energètica?

La rehabilitació energètica s’ha convertit en una prioritat en el nostre país. L’objectiu d’aquesta iniciativa és aconseguir una reducció de les emissions del CO2 i del consum de l’energia final dels edificis, mitjançant la millora de l’eficiència energètica i d’aquesta manera aconseguir una millor qualificació energètica.
Hi ha un gran nombre d’habitatges a Espanya que superen els 30 anys d’antiguitat i algunes que fins i tot estan per sobre dels 50 anys, no obstant això, la rehabilitació energètica al nostre país està molt poc avançada i es situa 15 punts per sota de la mitjana Europea.
Per a afavorir aquesta iniciativa, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ofereix un programa d’ajudes per a la Rehabilitació Energètica d’Edificis Existents (PAREER) que ja es troba en la seva segona convocatòria (PAREER II) i els beneficiaris de la qual podran, ser segons les bases del programa, els que apareixen a continuació:

-Els propietaris d’edificis existents destinats a qualsevol ús, sempre que tinguin personalitat jurídica de naturalesa privada o pública.
-Les comunitats de propietaris o les agrupacions de comunitats de propietaris d’edificis residencials d’ús habitatge, constituïdes com a Propietat Horitzontal.
-Els propietaris que de forma agrupada siguin propietaris d’edificis i no haguessin atorgat el títol constitutiu de propietat horitzontal.
-Les empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis.
-Les empreses de serveis energètics.

L’Ajuntament de Barcelona en concret, destinarà més de 14 milions d’euros en ajudes per a aquesta fi, és a dir, per a ser més responsables amb el medi ambient. Aquesta rehabilitació energètica inclou millores per a incrementar l’eficiència energètica, tals com renovar patis, cobertes i façanes, escales i vestíbuls, que millorin el confort i que redueixin la despesa energètica així com apostar per l’energia solar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *