Consells per a la teva primera compra immobiliària

Quan ens decidim per la compra d’un habitatge hem de pensar en una sèrie de factors per a poder triar el que millor ens convingui.

Una vegada que tenim clar el que volem, ja que és primordial saber les nostres necessitats tant actuals com futures i ser conscients del nostre pressupost, és important informar-nos sobre les despeses que haurem d’afrontar.

Per a començar no és el mateix ni suposen les mateixes despeses ni tràmits administratius la compra d’un habitatge nou i una de segona mà. D’altra banda cal conèixer l’autèntic valor de l’habitatge, per a això hem de demanar una taxació de l’immoble, ja que no és el mateix el preu pactat que el valor real de l’habitatge, i cal tenir en compte que el banc concedeix la hipoteca en funció del valor real.
Un altre pas important és decidir quin tipus d’hipoteca ens convé, ja que podem triar entre tres varietats: fix, mixt o variable. Si ens decidim per la primera, sabem que sempre pagarem la mateixa quota, la segona té una quota fixa els primers anys i després es converteix en variable, i la hipoteca variable depèn de l’evolució de l’indicador.
Així mateix, una vegada que ens decidim per la compra d’un immoble, és fonamental contractar una assegurança de llar, que a pesar que la normativa referent al mercat d’hipoteques assenyala que no és obligatori en subscriure un préstec hipotecari, sí que ho és adquirir una assegurança que protegeixi contra incendis.

Així que, independentment que ho contractem o no amb l’entitat financera, hem d’assumir aquesta despesa, ja que la reforma de la llei del mercat hipotecari exigeix que existeixi una assegurança que cobreixi els danys que puguin ocasionar-se en l’immoble.

Sempre podem acudir als gestors immobiliaris perquè ens ajudin amb tot el procés, ja que ells coneixen el mercat de primera mà i ens podran aconsellar el millor per a nosaltres i les nostres condicions.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *