Com conservar els aliments més temps

En aquest article d’Apialia Girona t’explicarem com has de col·locar els aliments en la nevera, perquè es mantinguin en millor estat i què pots fer perquè no es facin malbé.

Cobreix els enciams o amanides
L’enciam no aguanta molt temps en perfecte estat, per això el millor és embolicar-lo en paper de cuina, i guardar-lo en la nevera. El paper de cuina evitarà que la fulla d’enciam es marceixi, gràcies a la humitat i temperatura de la nevera. També és important que la guardis en el calaix de la nevera, no en qualsevol espai del frigorífic.

Congela la verdura que no hagis consumit
Existeixen molts consells per a congelar verdures i vegetals, podem tallar-los i ja tenir-los llestos per a racions individuals o fins i tot per a preparar més ràpid els teus plats quan vagi a donar-se l’ocasió. També pots congelar les verdures ja cuites en tuppers.

Guarda les teves salses
Sobres de salsa de tomàquet, allioli, maionesa i…altres salses que sobren després de cuinar-les. Què pots fer perquè durin més temps? Quan preparis salses casolanes l’ideal és guardar-les en envasos de vidre perquè els aliments mantinguin millor les seves propietats.

Conserva la fruita fresca

Com pots guardar la fruita a la nevera? Hi ha un mite que diu que la fruita cal rentar-la abans de guardar-la… Això no t’ho recomanem, ja que elimina les capes protectores de la fruita a més d’humitejar-la, la qual cosa suposarà una maduració molt més ràpida. L’ideal és guardar la fruita tal qual està i rentar-la minuts abans de menjar-la.

Emmagatzema les patates i cebes
Tens una cistella de patates i cebes en la teva cuina? Has de saber que les cebes espatllen les patates quan entren en contacte, convertint la patata en tova i arrugada. L’ideal és guardar les cebes separades de les patates i evitar tenir-les juntes en una cistella.

Mantenir els teus cereals més cruixents
S’ha quedat un paquet de cereals tou… Saps que té solució? Els cereals s’estoven molt ràpid si la caixa i plàstic de l’envàs no estan ben tancats, per això, quan tinguem cereals tous el que fem és posar-los en un bol apte per al forn a 100 °C i tapats amb paper d’alumini uns minuts.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *