Consells per a la reparació de sòls de fusta

Una de les principals coses que van fer que t’enamoressis de la teva casa, va ser el seu sòl de parquet. La seva presència, dota a la teva llar d’un aspecte elegant i distingit. Encara que al principi, tothom et deia que anava a implicar-te molta més feina  a l’hora de netejar, en la pràctica, has observat que no suposa cap sobre esforç. No obstant això, és cert que has de tenir algunes precaucions per a evitar danyar-ho.

En el cas de que hagis observat algun desperfecte en el teu sòl, a Apialia Girona, et donarem uns senzills consells que et permetran reparar i retornar-lo a la vida.

 

  • Pot ocórrer que notis algun tipus d’irregularitat en la seva superfície. Això és pel fet que ha agafat humitat, bé perquè està present en l’ambient, o bé perquè s’hagi abocat algun liquid. En totes dues opcions, la forma de procedir és la mateixa. Hauràs de retirar totes les làmines que es trobin afectades i assecar el sòl que està sota elles. Una vegada seques, només hauràs de tornar-les a col·locar.

 

  • Si els teus problemes són la presència de forats, fissures o esgarrapades, hi ha una forma fàcil de solucionar-ho. Aquesta passa per realitzar una neteja profunda de la superfície, per al que empraràs raspalls i sabons específics. A continuació, amb l’ajuda d’un paper d’escata, mitjançant una fricció suau i realitzant moviments circulars, aniràs treient les marques.

 

  • Si has detectat làmines soltes, hauràs d’inspeccionar minuciosament tot el sòl. Treu totes les que estiguin mogudes, però recordant el lloc on estaven situades, per a poder reintegrar-les. Neteja el sòl i aplica cola a la làmina. Ja només et falta que la tornis a col·locar.

 

  • Si el que desitges és retornar-li la lluentor que ha perdut, l’oli és el teu aliat. Pots utilitzar el de pi, llinosa, teca o, fins i tot, el d’oliva. Aplica una petita quantitat amb un drap net.

 

  • En el cas que tinguis làmines aixecades, trencades o astellades, requeriràs l’ajuda d’un professional, atès que necessitaràs realitzar una reparació molt més profunda.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *