Com organitzar una habitació per a adolescents

Tots som conscients que, si hi ha un moment en la vida que porti associat major torbació en tots els àmbits, aquest és l’adolescència. Aquest estadi evolutiu es troba caracteritzat per la contínua lluita contra les normes preexistents, el distanciament dels progenitors i la constant cerca i definició de la pròpia identitat. Lògicament tota aquesta multitud d’emocions oposades es reflectiran en l’ordre de les habitacions dels nostres adolescents. Apialia Girona pretén aportar-te algunes claus que et permetin realitzar una còmoda transició per aquesta etapa, sense arribar a les contínues baralles per l’estat en el qual es troba la seva habitació.

 

Una de les qüestions que considerem prioritàries, és que sol·licitis al teu adolescent que participi en el procés d’elecció i organització del seu futur mobiliari. Aquesta actitud li reportarà la sensació de ser escoltat i entès, al mateix temps que es mostrarà més accessible als teus comentaris i opinions.

 

Després d’establir aquesta situació de cooperació, el primer al que has d’atendre és a la localització de la seva taula d’estudi. Aquest espai cobra una especial importància, atès que es troben en ple desenvolupament els seus potencials acadèmics. Per a ajudar-los, la seva zona d’estudi ha d’estar situada al costat de la finestra. D’aquesta manera, podrà aprofitar al màxim la llum natural i evités l’efecte de la fatiga visual després d’hores d’estudi. També dota-li d’una bona cadira que s’adapti al seu pes i alçada. Així evitaràs males postures i les seves conseqüències.

 

Tenint com a referència aquest punt, és recomanable que col·loquis el llit enfront de la finestra. En aquesta ubicació aconseguirem que el nostre adolescent vagi rebent de manera progressiva els raigs del sol en despertar; col·laborant amb el bon estat dels seus ritmes circadians.

 

En última instància, l’armari pots situar-lo al costat de la porta o en una cantonada. Això et permetrà optimitzar l’espai al màxim i evitar l’efecte visual de trobar-se sobrecarregat. No oblidis seleccionar espais de magatzematge perquè pugui guardar els teus llibres i materials d’estudi. Només d’aquesta manera la seva habitació no semblarà una botiga en època de rebaixes

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *