Consells de reparació: Parets de pladur

Les parets de pladur, són parets de guix laminat que no són molt resistents ni aïllants acústicament però compleixen el propòsit de separar una habitació de l’altre. Sovint, a causa de les presses, o en moure mobles de la casa, pot copejar-se una d’aquestes parets deixant un forat que no és res agradable a la vista.
Però tranquil, no t’alarmis, a Apialia Girona et donem uns consells perquè reparis amb cura la teva paret de pladur seguint els següents passos:

Per a poder tapar el forat de pladur necessitaràs el següent:
-Una espàtula
-Una llima o fregadora
-Una serra de calar
-Massilla
-Una làmina de pladur
-Una perforadora

-El primer que faràs, és dibuixar amb llapis i amb un regle, un quadrat al voltant del forat (no gaire més gran però prou com per a albergar el forat sencer sense quedar cap esquerda per fora).

– El següent que faràs serà tallar amb la serra seguint la línia del quadrat que has dibuixat. Una vegada hàgis acabat de tallar i portar la placa de pladur trencada, utilitzaràs les dimensions del nou forat per a tallar una placa de pladur nova per a què encaixi.

– Normalment, la paret de pladur queda una mica buida en el seu interior i no es pot col·locar la nova placa bé perquè s’enfonsa en la paret. Quan això ocorre, hem de tallar 1 o 2 trossos rectangulars del pladur que ens sobri i subjectar-ho per dins de la paret perquè exerceixin de suport de la placa nova (Per a subjectar-los necessitarem cargols).

– Quan tinguis les dues plaques rectangulars subjectes a l’interior de la paret, pots començar a col·locar la placa nova. Per a subjectar la placa nova, has de cargolar-la als dos trossos rectangulars que has col·locat prèviament a l’interior de la paret de pladur.

– Una vegada la placa estigui subjecta a la paret, utilitzaràs massilla per a anivellar la paret i tapar les juntes. Quan tinguem tot tapat i igualat (sense desnivells) hauràs de deixar-ho assecar durant un dia (o fins i tot 2 dies en alguns casos).

– Si està sec, ja podràs utilitzar la fregadora per a acabar de difuminar les poques diferències que quedin en la paret. Ves amb compte amb l’escata, que no seria la primera vegada que algú escata la paret de més i ha de tornar a anivellar amb massilla. El propòsit de la fregadora no és més que el d’anivellar els possibles desperfectes i acabar de deixar-lo tot igual de llis.

Ja tens el forat reparat. Ara l’única cosa que necessitaràs serà una mà de pintura perquè quedi tot del mateix color.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *