Quins són els electrodomèstics que més consumeixen?

El cost de l’electricitat té cada vegada més rellevància en l’economia familiar. Per això, prendre mesures com reemplaçar uns electrodomèstics per uns altres amb tecnologies eficients, és una inversió. No obstant això, saber quins són els electrodomèstics que més energia consumeixen també et pot ajudar a estalviar en la teva factura de cada mes i a contribuir amb el medi ambient.

Segons l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) els electrodomèstics que més gasten són: el frigorífic amb un 18.0% de consum del total dels aparells, la il·luminació en la llar amb un consum de 10% del total i la cuina amb un 8%. L’ACS (Aigua Calenta Sanitària) i el televisor tenen un consum de 6.5% en tots dos casos, després vénen la calefacció amb un 8% i la rentadora amb 6.1%.

Nevera:
La potència que necessita la nevera no és molt elevada, però el seu ús és continu per això és important prendre mesures com no deixar oberta la porta i organitzar els aliments perquè l’aire flueixi entre ells. D’aquesta manera ajudaràs a regular el consum d’energia d’aquest aparell. Comprova un bon tancament per a evitar pèrdues de fred i ,finalment, ajusta el termòstat a una temperatura de 5° en la nevera i de -18° en la congelació.

Televisió:
El primer que has de fer és reduir les hores d’encès i baixar la il·luminació de la pantalla. També pots considerar la tecnologia LED, que consumeix un 25% menys d’energia que la LCDi un 40% menys que les pantalles de plasma.

Rentadora:
S’estima que s’utilitza entre 3 i 5 vegades per setmana però podem disminuir el seu consum posant càrregues plenes i rentant amb aigua freda en cicles curts. Tingues en compte que el consum augmenta significativament en utilitzar aigua calenta.


Calefacció:

La calefacció és la teva millor amiga a l’hivern? La quantitat de calor necessària per a mantenir un habitatge a la temperatura de confort depèn, en bona mesura, del seu nivell d’aïllament tèrmic. Entre el 25 i el 30% de les nostres necessitats de calefacció són degudes a les pèrdues de calor que s’originen en les finestres, amb la qual cosa, és important assegurar-se que tenim unes finestres que aïllen d’una manera adequada per a disminuir la despesa d’energia a casa.

Si tens contractada una tarifa amb discriminació horària, procura utilitzar els electrodomèstics que més energia consumeixen, com la rentadora o assecadora, durant aquestes hores.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *