Poden les tecnologies substituir als assessors immobiliaris?

El big data immobiliari està ajudant a comprendre què busquen els consumidors, quins passos donen abans de decidir la compra d’habitatge, perquè una zona és més demandada que una altra, o quines característiques de l’immoble són les més valorades. Poden les tecnologies substituir als assessors immobiliaris? A Apialia Girona hem analitzat la irrupció tecnològica en el mercat immobiliari i la seva repercussió en la professió.

Podem dir que les tecnologies són útils per a transmetre dades que reflecteixen una realitat, però les conclusions les acaba prenent una persona, aquella que coneix el mercat i sap com interpretar les dades, adaptant la informació a cada client, amb el qual ha establert una relació de compromís i confiança. Les tecnologies de valoració i d’anàlisi comparativa del mercat, utilitzen característiques mesurables, per oferir una dada final aproximada. No obstant això, factors tan rellevants o més que el nombre i superfície d’habitacions, com són l’estil de vida de l’interessat, la seva forma de desplaçar-se o els seus gustos, no són calculables mitjançant algoritmes.

Els sistemes de gestió de relació amb clients, permeten establir un sistema de seguiment i comunicació, però la planificació l’ha de fer una persona coneixedora del seu negoci, dels seus recursos i del seu públic objectiu.

Els sistemes tecnològics són cada vegada més avançats i complexos, però no deixen de ser eines que funcionen només si hi ha una persona que gestiona el procés. Actualment, els processos de compravenda d’habitatge són massa complexos com per programar un assistent virtual que guiï de principi a fi als consumidors.

Establir relacions amb altres persones és el principal mètode de fer créixer i mantenir un negoci de serveis, com és l’immobiliari. Les eines tecnològiques són necessàries però no poden solucionar qualsevol problema i respondre a qualsevol pregunta.

Aquesta és la raó per la qual hi ha nombrosos projectes tecnològics que diuen poder reemplaçar a l’agent immobiliari, perquè poden oferir el mateix servei que les persones dedicades a l’assessorament immobiliari. I és que donar valor a la relació personal i a explicar els serveis personalitzats per a cada client, segueix sent una prioritat en la comunicació de l’agent immobiliari.

La resposta al nostre titular és clarament “no” tot i que sí que formen un paper fonamental i agiliten la gestió de l’assessor, arribant a adaptar nous processos i metodologies de compra.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *