Girona: Paradís gastronòmic

Girona és una de les regions d’Espanya més afortunades. Compta amb platges de gran qualitat en l’anomenada Costa Brava; una porció del Pirineus on es pot gaudir de perfectes paisatges, municipis i valls per al millor turisme rural, i a més, per completar tot, la qualitat dels restaurants a Girona fan que la província sigui una de les més recomanables per fer-se una escapada gastronòmica.

En el Celler de Can Roca, concretament, la gastronomia gironina està avalada per tretze restaurants que acumulen en total disset estrelles Michelin i que els han estat concedides gràcies a la creativitat, innovació, excel·lència i satisfacció del client. L’esperit creatiu i innovador s’ha barrejat subtilment amb la tradició culinària gironina tenint en el restaurant El Celler de Ca Roca, amb tres estrelles Michelín i considerat un dels millors restaurants del món durant els últims cinc anys.

Més enllà de la geografia culinària i com ocorre en altres regions d’Espanya, per entendre la gastronomia gironina actual, cal comprendre la barreja entre tradició i minimalisme que ha revolucionat el món de la restauració en els últims anys. Això significa que els productes segueixen sent els mateixos –també la seva qualitat– però la seva elaboració i combinació han evolucionat de forma positiva, és a dir, hi ha noves maneres de cuinar amb els mateixos productes.

El restaurant, és el màxim exponent de la gastronomia gironina, però hi ha molts més per tota la província amb alts nivells de qualitat tant en els seus productes com en l’elaboració. Per això, són ja una tradició les rutes gastronòmiques, forums i festivals a Girona durant diferents part de l’any. Si tens pensat escapar-vos a Catalunya, no us podeu perdre visitar alguna d’aquestes regions culinàries i gaudir, al mateix temps, de la cuina més convencional i d’avantguarda.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *