Els colors que faran que el teu pis es vegi millor

Si estàs pensant en pintar la teva casa, el primer pas i el més costós, consisteix en escollir el color. A més de les tendències de cada temporada i el nostre gust cal parar atenció a la influència que tenen els colors en nosaltres, ja que la cromoterapia és un factor important ja que afecta al nostre estat d’ànim. El nostre estil, i el que volem que transmeti la nostra llar són alguns detalls en els quals hem de fixar-nos per encertar amb la pintura adequada.

Com ja sabràs, els colors clars proporcionen una sensació de major amplitud, per la qual cosa si vivim en una casa de limitat espai, hem de triar colors que aportin lluminositat i que sembli que la nostra llar és major. El color blanc és el més idoni per pintar el sostre ja que reflecteix la llum i engrandirà l’estada visualment. En el cas que vulguem utilitzar tons grisos o negres l’ideal és combinar-los amb uns altres més clars, on podem optar per utilitzar el to més fosc per ressaltar un moble o paret destacada de l’estada.

Segons la psicologia del color, els vermells i taronges transmeten energia i calidesa i els grocs lluminositat, però hem d’anar amb compte i no utilitzar-los per pintar un dormitori, ja que poden arribar a saturar-nos. En aquestes habitacions és preferible emprear tons neutres o colors suaus com a blaus, roses o malves, ja que afavoreixen la relaxació i ens ajudaran a agafar el son.

Si vols donar un toc de color però et fa por arriscar-te massa sempre pots recórrer a utilitzar el mateix color però de diferents tonalitats; com per exemple verds més clars i més foscos o fins i tot pintures metal·litzades.

Com comentàvem al principi, per saber com pintar una casa i escollir el color adequat cal tenir en compte la resta de la decoració sense oblidar-nos, per descomptat, dels sòls. Si pintem les parets de colors clars hem d’aportar un contrast amb mobles, catifes i cortines. No obstant això, si aportem la força cromàtica en les parets hem de combinar-los amb mobles clars.

Seleccionar el color de pintura adequat no és tan fàcil com pot semblar, però si pensem una mica les possibles combinacions no serà complicat aconseguir la decoració que desitgem en la nostra llar.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *