Energies renovables per a la teva llar

Actualment, els grans progressos en energies renovables poden ser una bona opció que solucioni la gran despesa que suposa pagar la factura de la llum. A Apialia Girona t’expliquem si pot ser l’energia solar una nova solució per a la teva llar.

Cada vegada més són les persones opten per produir la seva pròpia energia. I el cas és, que no és precisament complex instal·lar un panell solar en les nostres llars. Tot i què el panell solar porta anys existint i que Espanya és un dels països amb més hores de llum, encara, l’energia solar no aconsegueix impactar al nostre país.

És normal que existeixi certa incertesa entre els consumidors respecte a tenir energia solar a casa. Si t’atreveixes a aprofitar l’energia solar a casa has de conèixer com funciona al nostre país; els diferents tipus d’instal·lació i els diferents impostos que comporta.

L’energia solar a Espanya és actualment legal, però existeixen diferents tipus d’instal·lació segons la generació d’energia:

Productor net: Són els horts solars que han anat apareixent pels camps del nostre país. Solen estar gestionats per empreses o cooperatives i venen la seva producció a la xarxa.

Autoconsum en xarxa: Es tracta d’un particular que instal·la els panells a la seva teulada per generar la seva pròpia energia.Consumeix la de la xarxa elèctrica quan la necesita.

Autoconsum aïllat: És el particular que instal·la els panells i no té connexió amb una xarxa elèctrica.Els seus excedents els acumula en bateries.
El Govern va crear un Reial decret on es deia que existeix “l’obligació de les instal·lacions d’autoconsum de contribuir al finançament dels costos i serveis del sistema en la mateixa quantia que la resta dels consumidors”. És la taxa coneguda com a “impost del Sol” que haurà de pagar qui vulgui fer autoconsum d’energia solar a casa. Les instal·lacions cada vegada són més econòmiques i les bateries també. A més existeixen també els kit d’energia solar, que són solucions compactes amb tots els components necessaris.

Consulta amb diversos experts, instal·la el sistema de panells i comença a estalviar diners i a contribuir a reduir la contaminació gràcies a l’energia solar a casa.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *