Psicologia aplicada a la compra immobiliària

La majoria dels consumidors solen pensar que les decisions les prenen basant-se en la raó, tot i què, molt sovint aquestes estan influenciades per factors emocionals subconscients que ignorem. I és que al llarg del dia, són moltes les decisions que prenem de forma inconscient. Abans d’adonar-nos i pensar-ho, ja hem actuat. No obstant això, a l’hora de buscar un habitatge i especialment si volem comprar, hem de tenir en compte molts més factors. És innegable dir que les emocions tenen un gran impacte en com els consumidors perceben les seves interaccions durant el procés de compra, per això, a Apialia Girona, t’expliquem algunes de les coses que has de conèixer sobre els aspectes psicològics de la compra immobiliària.

En què ens fixem quan volem comprar un immoble?
Que sigui espaiós, que tingui llum, una bona ubicació…Ens fixem en l’estat en el qual es troba, en les despeses comunitàries o fins i tot en la vida del barri. Aquests són els aspectes que solem valorar abans d’adquirir una nova llar, però també és normal fer-se un altre tipus de preguntes com per exemple: Què sentim quan entrem quan veiem el pis? Ens aporta benestar? Ens imaginem vivint en aquest pis en un futur?
Durant el procés de compra d’un habitatge, hi ha aspectes que no podem mesurar, sinó que ens deixem portar per les emocions que ens evoquen. Les emocions tenen molt a dir a l’hora d’escollir la nostra nova llar. La primera impressió és fonamental.

El que sí és clar, és que no totes les cases provoquen les mateixes impressions. Quan s’està buscant la casa on viure i crear un futur, és molt important aquesta primera impressió. Si entres en una casa i t’imagines formant la teva família i vivint amb ells, tot indica que entre aquestes parets està l’inici d’una nova etapa.

Què valores més a l’hora de comprar un pis?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *