Quina cuina és per a tu?

Un dels dubtes que ens poden arribar a sorgir a l’hora d’instal·lar la nostra nova cuina és quina tecnologia ens convé més per cuinar. Ja sigui gas, vitroceràmica o inducció, totes elles tenen una sèrie d’avantatges i inconvenients que hauries de conèixer per identificar com et convé instal·lar a la teva cuina. A Apialia Girona t’expliquem alguns dels punts forts i febles de cadascuna d’aquestes tecnologies.

1.Cuina de gas 

Són les més convencionals i les més econòmiques. Són més ràpides que la vitroceràmica, ja que no cal esperar a què es calenti i es pot regular de forma gradual. No obstant això, les cuines de gas presenten alguns desavantatges, com la seva neteja, ja que per a això cal desmuntar els seus elements i fregar-los de forma individual.

Avantatges: Són econòmiques, contribueixen a l’estalvi energètic i es recomanen per a l’ús professional.
Inconvenients: Són difícils de netejar.

2. Plaques vitroceràmiques

Les plaques vitroceràmiques funcionen per electricitat, consumint més energia, però aprofiten millor la calor residual en apagar-les en acabar de cuinar.
Un desavantatge és que en estar calentes, les restes de menjar que poden caure es carbonitzen i es poden cremar. La seva neteja consisteix en la utilització de productes específics per a plaques vitroceràmiques acompanyat d’una rasqueta per eliminar les restes difícils.

Avantatges: Aprofiten millor la calor i són més pràctiques de netejar.
Inconvenients: El temps de càrrega en encendre sol ser major que les cuines de gas, consumeixen més energia i representen més dificultats per al seu manteniment.

3. Cuina amb sistema d’inducció

Són les més modernes i les que solen instal·lar-se en moltes cases en l’actualitat. Funcionen amb energia elèctrica, però suposen un consum del 20% menys respecte a les plaques vitroceràmiques.
Encara que poden confondre’s a primera vista amb les cuines de vitroceràmica, les plaques d’inducció són més fàcils de netejar ja que no s’escalfen, i per tant, els aliments que cauen no s’enganxen. N’hi ha prou amb passar una baieta amb sabó o utilitzar un netejador específic per a inducció.

Avantatges: Suposen un estalvi energètic major que les de vitroceràmica i són més pràctiques de netejar, ja que al no estar calents, els aliments que cauen no s’enganxen.
Inconvenients: Solen tenir un preu més elevat al mercat, i per fer ús d’aquesta, es necessiten de recipients específics per a la inducció.

Què t’han semblat aquestes tecnologies? T’has decidit ja per un tipus de cuina en concret? Quina t’agrada més?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *