Girona esgota l’obra nova

Més enllà de la regió que envolta a les grans capitals, la recuperació del mercat immobiliari residencial s’estén a altres províncies. És el cas de Girona, que veu pujar el preu de l’habitatge. No únicament per compravenda, sinó també per lloguer. El parc residencial de la província de Girona, amb les seves respectives zones de costa, ja està remuntant. Mentre que Lleida semblava quedar-se al marge d’aquesta recuperació. La ciutat dels quatre rius, Girona, amb repunts del 8,2% (lloguer) al 13,6% (compravenda) en els preus, preveu que contarà amb un estoc d’habitatge que s’esgotarà a la fi de 2018, segons estudis recents.

La província de Girona obté un increment del 17,16% interanual en el nombre de compravendes, i supera àmpliament la pujada nacional de l’11,86%.
Entre abril i juny, a la província de Girona, es van vendre fins a un 26,23% més d’habitatges nous. Una de les principals causes considerades pels experts és la pressió que exerceixen els estudiants sobre el mercat, que durant l’estiu ocupen totes les ofertes de lloguer, pel que ja són diverses empreses immobiliàries es van quedar sense habitatges de 3 i 4 habitacions que, usualment, ofereixen a un altre segment poblacional.

Una altra causa de l’alça de preus en els lloguers a Girona és un canvi en els propietaris d’habitatges que han optat per la compravenda en detriment del lloguer. Els experts opinen que durant la crisi, molts habitatges que no tenien èxit al mercat de lloguer passaven a la venda; en aquests temps es veu alguna cosa similar, ja que hi ha més cases a Girona en venda que per llogar actualment.

 

Estàs buscant un pis de compra a Girona? A Apialia Girona et podem assessorar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *