Com prevenir els accidents elèctrics a la teva llar

Els accidents domèstics són molt comuns en moltes llars, normalment solen ser insignificants, encara que de vegades, poden posar fàcilment en perill la teva llar, la teva integritat i la de la teva família per no haver fet una bona supervisió prèvia. Avui a Apialia Girona, et donem alguns consells perquè puguis prevenir un accident elèctric a la teva llar.

1. Compta amb la supervisió d’un professional
És important que comptis amb la supervisió d’un professional per realitzar les tasques de manteniment del sistema elèctric per assegurar-te que funciona correctament i compleixi amb els codis d’electricitat vigents. Qualsevol parpelleig de llums, espurnes, endolls que no funcionen i circuits que es disparen poden indicar que hi ha un problema, per la qual cosa hauries de notificar-ho urgentment si no vols acabar en tragèdia.

2. Fes un bon manteniment de les bombetes
Revisa les bombetes i assegura’t que estan ben enroscades i que tenen els watts indicats. Reemplaça les bombetes que tinguin més watts que les recomanades.

3. Revisa periòdicament els cables
Mai utilitzis els articles elèctrics que tinguin cables cremats o esquerdats, ni utilitzis claus o grapes per subjectar els cables a les parets, sòcols o altres objectes.
Els cables d’extensió poden sobrecalentarse i provocar incendis si s’utilitzen incorrectament. No sobrecarreguis els cables d’extensió i no intentis connectar-los uns amb uns altres, ajudant-te de còmodes regletes.

4. Protegeix els teus endolls
Si tens nens, segur que temeràs que puguin ficar els dits o objectes als endolls o en electrodomèstics amb obertures. Per a això no et preocupis, utilitza protectors d’endoll quan no els estiguis utilitzant, i protegeix així als més petits.

5. Endolla un electrodomèstic d’alt consum alhora
Connecta un sol electrodomèstic d’alt consum en un endoll alhora per evitar sobrecarregar-ho. A més, evita tenir electrodomèstics aprop de l’aigua com en un lavabo o una banyera. Sembla bastant obvi, però segur que moltes vegades se t’ha oblidat desconnectar un electrodomèstic que ja no estaves utilitzant, apagar una regleta, o protegir els teus endolls.

A les teves mans està evitar accidents a casa, així que cuida-la.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *