Què cobreix una assegurança de la llar pel lloguer?

Quan poses una propietat en lloguer, sempre hi ha certa por als impagaments i al fet que l’habitatge sofreixi desperfectes o avaries que t’obliguin a desemborsar uns diners imprevistos en reparacions. És per això que molts propietaris opten per contractar una assegurança de la llar destinada a cobrir els contratemps que ocorrin mentre està llogada. Però, saps què cobreix una assegurança pel lloguer?

Imaginem que vols posar el teu pis de Girona en lloguer. Has escoltat tot tipus d’històries de propietaris i inquilins i finalment et decideixes a contractar una assegurança perquè val més prevenir. A més, segons la Llei d’Arrendaments Urbans, és responsabilitat d’arrendador realitzar les reparacions necessàries per mantenir les condicions d’habitabilitat de l’habitatge, tret que aquestes hagin estat provocades per culpa d’una mala acció de l’inquilí.

El problema ve a l’hora d’escollir la pòlissa més adequada, ja que les assegurances, distingeixen entre contingut, continent i responsabilitat civil a tercers. Llavors quina et convé més?

– De Continent

L’assegurança de continent és la que més li convé a un propietari que posi el seu pis, perquè és la que assegura l’habitatge en si mateix. Concretament, aquesta pòlissa cobreix els elements estructurals que formen part de l’habitatge i no poden ser extrets sense danyar-la: parets, sostres, terres, finestres, instal·lacions fixes, així com la pintura, els armaris de paret o les moquetes. També es consideren elements del continent els garatges, places d’aparcament o trasters situats al mateix edifici.

Imaginem que tens un pis de lloguer a Girona i es trenca una canonada que inunda tot el pis, que a més té el terra de parquet. Per arreglar-ho cal fer obres i picar parets… doncs bé, en cas de tenir contractada l’assegurança de continent, ho assumiria la companyia asseguradora.

– De Contingut

Aquest tipus d’assegurança potser és més interessant per a l’inquilí que per al propietari, ja que el que cobreix són tots els objectes que hi ha dins de l’habitatge, tals com: el mobiliari, els electrodomèstics, les joies i altres objectes d’ús personal.

Imaginem ara que vius de lloguer a Girona i entren a robar al pis. En cas que tu com a inquilí o bé el propietari tingueu contractat una assegurança de contingut, la companyia t’indemnitzaria en les quantitats i condicions que estiguin estipulades en la pòlissa.

– De responsabilitat civil a tercers

És l’assegurança que cobreix els danys que es causen a tercers. És molt recomanable tenir-la perquè és el que cobreix el tipus de contratemps que costen molts diners. Per exemple, imaginem que estàs fent reformes al teu pis i per accident, els obrers trenquen una canonada que ocasiona una inundació en el pis del veí. En cas de tenir aquesta assegurança contractada, seria la companyia qui se’n faria càrrec.

Vius de lloguer i estàs pensant a contractar una assegurança de continent? Ets propietari d’un pis de lloguer i l’assegurança ja t’ha salvat en alguna ocasió? Explica’ns-ho!

Avantatges de posar suro a casa teva

El suro és un material poc utilitzat per al revestiment de terres i parets. No obstant això, té molts avantatges i ofereix una estètica càlida i natural que queda bé amb qualsevol estil decoratiu. Descobreix a les notícies immobiliàries d’Apialia Girona quines són les seves principals propietats i com les pots aprofitar a la teva llar.

És un material natural

El suro és un material 100% natural, ecològic, reciclable i biodegradable que s’extreu de l’escorça exterior de la surera, un arbre de fulla perenne originari del mediterrani. Espanya, Portugal, el nord d’Àfrica i Itàlia són els principals productors de suro del món.

És un producte sostenible

L’escorça de l’alzina surera es regenera sola, de manera que es pot extreure sense danyar l’arbre. Es necessiten almenys 25 anys per realitzar la primera saca. A Espanya existeixen unes 150 empreses amb les seves respectives plantacions on treballen la producció i extracció del suro.

És un magnífic aïllant

És una de les principals virtuts d’aquest material: és un excel·lent aïllant tèrmic i acústic. En ser molt poc porós, té una baixa capacitat per transmetre el fred, la calor o el so (pot reduir fins a un 50% el soroll). Això el converteix en un material molt adequat per a revestir terres, sostres o parets. Vius a un pis de lloguer a Girona i pateixes el soroll del carrer? Prova posar suro a les parets!

És impermeable i resistent al desgast

El suro és un material naturalment impermeable. Cosa que el converteix en el revestiment ideal per a estances com el lavabo o la cuina, on sol haver-hi molta humitat. Es pot rentar amb un drap humit i no necessita un major manteniment. A més, és resistent al desgast y als cops.

És econòmic

El preu del suro depèn, principalment, del gruix, la densitat, la mida i l’acabat de les làmines. Es poden aconseguir des de 5 euros i fins als 40 euros aproximadament.

Consells que tot inquilí hauria de conèixer

Viure de lloguer té els seus pros i les seves contres, com tot en aquesta vida. Però una dels principals desavantatges és el fet de no poder personalitzar l’habitatge lliurement. Hi ha propietaris més flexibles que d’altres en aquest sentit, però són habituals les situacions en les quals, on tu voldries fer un forat per penjar una prestatgeria, per exemple, optes per pensar una alternativa que no danyi la paret. Petits detalls amb els què vols assegurar-te la devolució de la fiança el dia que deixis el pis de lloguer. Pren nota, et mostrem alguns consells per a inquilins a Apialia Girona!

Sabates i altres coses que s’hi assemblen en ordre

Els armaris sabaters ocupen un espai que potser no tens al teu pis de lloguer a Girona. I els que són tipus banqueta, poden embrutar la paret si els acostes massa… La forma d’assegurar-te que estiguin organitzats i que no embrutin són els sabaters que es pengen. Però aquestes fantàstiques fundes no només serveixen per guardar sabates… També hi pots posar productes de neteja i en definitiva, tot el que se t’ocorri. Penja-les dins d’un armari o darrere d’una porta.

Darrere de la porta…

La part posterior de les portes està molt desaprofitada i en la majoria dels casos, es pot convertir en un espai d’emmagatzematge improvisat. Tan fàcil com penjar alguns ganxos adhesius i fixa’t en tot el que pots guardar! Peluixos, bufandes, mocadors, bosses, etc.

El misteri de les tapadores

Tota casa té un monstre que, pel que sembla, es menja les tapes de les carmanyoles. Però en un pis de lloguer és probable que l’espai no sigui una cosa que sobri. Per això, te les has d’enginyar per tenir les tapes fitxades i al seu lloc. Penjar un revister com si fos un calaix supletori és la solució: t’estalvia espai, perquè va ben encaixat al buit de l’armari, i no cal fer forats, perquè pots utilitzar ganxos adhesius.

Darrere del sofà hi ha vida

Increïble però cert. Darrere del sofà pots crear un buit meravellós per emmagatzemar objectes com a maletes, equip esportiu de temporada o altres objectes que no utilitzis diàriament. Només cal retirar el sofà un pam de la paret i emplenar el buit. Si ho pots col·locar amb una mica de gràcia, no es veurà i estalviaràs espai. I si es veu, sempre pots penjar una fusta a mode de lleixa o prestatge per a dissimular.

I si el sofà no està arraconat a la paret, també pots aprofitar la part del darrere per arramblar-hi un petit escriptori o tauleta.

Beneïts imants

Els imants poden ser una solució òptima per tenir ben organitzats accessoris petits del bany com: tisores, pinces, talla ungles, etc. A la cuina també poden subjectar els ganivets de xef que més utilitzes. I el millor de tot, hi ha cintes d’imant autoadhesives que no fan malbé les superfícies.

Penjar cortines sense foradar la paret

El tema de fer forats a la paret és el que més fa pensar a l’hora d’organitzar i decorar l’habitatge. Per sort, avui existeixen molts productes substitutius. Un d’ells són les barres de cortina que es pengen sobre uns ganxos adhesius o les barres extensibles que se subjecten en fer un topall de pressió entre dues parets. No hauràs de foradar i podràs tenir cortines com qualsevol. Vigila que no pesin massa!

Guanya espai a l’armari

Pots doblar el nombre de penjadors que caben al teu armari utilitzant les xapetes de les llaunes de refresc. Una solució una mica insòlita però molt pràctica, no creus? L’únic requisit és que les peces de roba no pesin molt.

Què t’han semblat aquests consells per a inquilins?

Afecta la llum d’un pis en el nostre estat d’ànim?

Es podria dir que on hi ha llum, hi ha alegria. Almenys, així ho asseguren nombrosos estudis científics quan relacionen el nombre d’hores de llum natural amb el dels casos de persones que pateixen depressió. En les notícies immobiliàries d’Apialia Girona mostrar com un pis lluminós pot afectar l’estat d’ànim dels seus habitants més del que imaginem.

L’alegria entra per la finestra

Si pots presumir de quanta llum entra per la finestra del teu pis de Girona, ​​pots donar-te per afortunat. Segurament, gaudeixes d’un nivell de benestar i optimisme molt més gran del que tindries en un habitatge en la qual els raigs de sol entren amb dificultat.

El cas és que la majoria de les vegades, no som realment conscientes de com la llum natural altera la nostra percepció del món. En altres paraules, solem atribuir nostra tristesa o alegria a les vicissituds de la vida (problemes a la feina, a casa o amb els amics, i vam passar per alt que molts agents externs, com ara la llum, influeixen (i molt) en si ho veiem tot negre, gris o rosa.

De fet, normalment ens adonem de la seva incidència en el nostre saló i en la nostra vida, en aquelles ocasions en què ens vam mudar i vam passar d’un pis eminentment fosc a un altre molt més lluminós.

La tristesa d’un saló fosc

Encara que en ocasions pot resultar més íntim, la veritat és que un ambient amb una llum tènue, a més de generar-nos inicialment relaxació, tranquil·litat i serenitat, si es perllonga en el temps, acaba portant-nos cap a un estat dominat per la malenconia, la tristesa i, en casos extrems, a la depressió. Està comprovat que els pacients que pateixen aquesta malaltia tendeixen a la fotofòbia: tancar-se en cambres fosques, tancar persianes, portar ulleres de sol …

Així mateix, en contrapartida a una estada lluminosa contribuirà en gran mesura a activar la nostra visió més positiva del món.

Com fer el teu pis més lluminós

A la llum dels estudis esmentats i amb la intenció d’intentar que la teva mirada sobre el món sigui una miqueta més positiva, aquí van algunes idees per fer que el teu pis sigui més lluminós. I és que, si no podem fer que entre més llum, almenys, sí intentarem que els efectes de la llum que penetra en l’estada es multipliquin. Per a això, pren nota d’aquests senzills consells:

  • Evita recarregar els espais. Com més mobles i ornaments col·loquis, més gran serà la sensació de foscor.
  • Col·loca mobles de color clar. El mobiliari de color blanc o amb tons suaus augmentarà la sensació de lluminositat.
  • Pinta les parets. Això sí, fes-ho amb colors clars. Per anar bé amb blanc, blanc trencat i les tonalitats més clares de colors que estiguin en sintonia amb la resta de la decoració.
  • Col·loca claraboies. No sempre és possible, però si tens l’oportunitat d’atreure la llum natural a una estada, és una gran solució.

Creus que la quantitat de llum natural que té el teu pis et influeix en l’ànim? Comparteix amb nosaltres la teva opinió. Ens encantaria conèixer-la.

Certificats necessaris per a llogar el teu habitatge

Abans de posar en lloguer un habitatge, el primer que has de fer és assegurar-te que tot està en regla i no vas a topar-te amb cap obstacle legal que pugui complicar l’operació. Per a això, el primer que has de saber és que convé que disposis d’una còpia de les escriptures, i que t’asseguris que aquest habitatge no es troba ja arrendada per una altra persona o si està al dia en el pagament de les factures dels corresponents subministraments.

A més, la legislació exigeix que es disposi d’un certificat energètic i que compti amb la cèdula d’habitabilitat, que és el document que garanteix que l’habitatge compleix amb els requisits mínims per poder ser destinada a un ús residencial.

Certificat energètic

El certificat energètic és un informe que ha de ser realitzat per un arquitecte o especialista en el qual es detalla el consum energètic i les emissions de CO2 d’un immoble.

El Reial decret 235/2013 obliga al fet que el propietari d’un habitatge disposi d’aquest document, que s’expedeix amb una validesa de deu anys, i ho adjunti als papers necessaris quan es vagi a procedir a realitzar tant una compravenda com un contracte de lloguer. Aquesta normativa, que procedeix d’una directiva europea per la qual es regeixen tots els estats membres de la Unió, va entrar en vigor a Espanya l’un de juny de 2013.

La etiqueta energética

El certificat energètic és un informe de diverses pàgines on queden reflectits els resultats d’un estudi en el qual s’observa l’envolupant de l’habitatge, els seus sistemes de producció d’energia, la seva situació estratègica i orientació, la seva il·luminació, etcètera.

Del resultat d’aquest informe s’obté l’etiqueta energètica, que llança una qualificació que va de la A fins a la G, en la qual l’A és la màxima nota respecte als nivells d’eficiència i la G és la mínima. Aquesta etiqueta energètica s’ha d’incloure en qualsevol anunci o acte publicitari de l’habitatge.
Sancions

Llogar o vendre un habitatge sense disposar del corresponent certificat energètic està tipificat com una infracció que pot implicar multes que van des dels 300 fins als 6000 euros, depenent de la gravetat.

La Llei 8/2013 de 26 de juny recull les sancions per incompliment de la normativa referent a la certificació energètica. Des de no incloure l’etiqueta energètica en l’anunci d’un immoble en venda o lloguer fins a falsejar el resultat de l’informe, aquestes infraccions poden ser qualificades com a lleus, amb multes de 300 a 600 euros, greus, de 601 a 1000, i molt greus, de 1001 fins a 6000 euros.

Si tens un habitatge que pretens llogar no dubtis a contactar amb nosaltres. Els nostres professionals s’encarregaran d’engegar tots els processos necessaris per garantir que el teu contracte de lloguer compleixi amb la normativa vigent. Tindràs la tranquil·litat que estàs en bones mans, ja que ens encarregarem de buscar un professional que realitzi el certificat energètic si no disposes d’ell.

A més, el teu habitatge serà visible a un ampli espectre de potencials clients, i nosaltres ens encarregarem d’efectuar una anàlisi financera previ de les persones interessades per oferir-te la garantia de que el teu inquilí disposa de la solvència necessària per afrontar els pagaments.

Cèdula d’habitabilitat

La cèdula d’habitabilitat és un document administratiu que acredita que un habitatge compleix amb els requisits mínims exigibles en temes de salubritat i solidesa per ser destinada a l’ús residencial.

La Llei 18/2007 estableix que aquest document ha de ser sol·licitat en contractar i donar d’alta els diferents subministraments com la llum, l’aigua o el gas. De la mateixa manera, és obligatori presentar-ho per a l’arrendament de l’habitatge o per a la seva compravenda.

És un informe que comprova, entre altres aspectes, que l’habitatge disposa d’elements bàsics com una cuina, vàter, que disposa d’aigua calenta, etcètera. També mesura la superfície útil i estableix el mínim exigible perquè aquest espai pugui ser habitat per persones en condicions d’higiene i salubritat, que és de 36 metres quadrats.
Conseqüències de no disposar d’aquest document

La cèdula d’habitabilitat és un document que gestionen les comunitats autònomes, i s’expedeix amb una validesa de quinze anys. Les persones que estan capacitades per realitzar aquest informe són els arquitectes o arquitectes tècnics, que s’encarreguen de dur a terme una inspecció visual de l’edifici per determinar si reuneix les condicions mínimes necessàries.

Aquest document ha d’estar homologat pel col·legi professional que recolzi a la persona encarregada de realitzar-ho. Igual que el certificat energètic, és un tràmit senzill que no es triga molt temps a realitzar.

Segons estableix la llei, viure sense comptar amb la cèdula d’habitabilitat podria suposar que el contracte de lloguer o compravenda de l’habitatge quedessin anul·lats.

Llicència de primera ocupació

És un altre dels certificats oficials per al lloguer del que hauràs de disposar si vols arrendar el teu habitatge. La llicència de primera ocupació difereix de la cèdula d’habitabilitat en què es tracta d’un document que atorga l’ajuntament o autoritat competent als promotors, per certificar que l’obra finalitzada s’ha dut a terme conforme els requisits que marca cada comunitat autònoma.

Aquest document verifica que la construcció compleix amb els requisits establerts per adaptar-se a l’ús pel qual ha estat autoritzada en la llicència d’obres. Quan no es tracta d’una primera ocupació, llavors és necessari obtenir la cèdula d’habitabilitat.

En algunes comunitats autònomes, a més d’aquesta cèdula d’habitabilitat, és necessari disposar de la llicència de primera ocupació per efectuar l’arrendament d’un habitatge.

Una vegada que disposis de tota la paperassa necessària ja podràs posar el teu habitatge en lloguer. La Llei d’Arrendaments Urbans estableix el marc en el qual s’han de desenvolupar totes les operacions de lloguer.

Encara que no és un requisit obligatori, és recomanable que, una vegada signat el contracte privat de lloguer amb l’inquilí, es procedeixi a inscriure-ho en el Registre de la Propietat.

Què és el Registre de la Propietat?

El Registre de la Propietat; una institució de nom imponent de la que n’has sentit a parlar molt però no en saps massa fins que et compres un pis a Girona, per exemple. Si estàs en aquesta fase i vols saber exactament què és i per a què serveix el Registre de la Propietat, no hauries de perdre’t aquest post.

Què és el Registre de la Propietat?

És la institució pública on s’inscriuen els actes que afecten la propietat o els drets reals sobre béns immobles, siguin de titularitat pública o privada. També poden inscriure’s determinades concessions administratives i béns de domini públic.

L’objectiu final del registre és donar publicitat dels actes inscrits i en conseqüència seguretat jurídica a la propietat i futurs adquirents dels immobles , ja que registrant-los , s’informa als que ho consulten sobre el domini i altres drets reals o càrregues que pesen sobre els mateixos, minimitzant riscos d’eventuals reivindicacions

Al capdavant de cada Registre hi ha un Registrador, que és un funcionari públic professional del Dret, que té la missió decontrolar l’adequació  dels documents autoritzats pels Notaris, expedits pels Jutges i autoritats administratives, o subscrits pels particulars, evitant que entrin en contradicció amb actes previs inscrits o simplement es tracti d’actes que afecten l’immoble , el coneixement resulti útil i al mateix temps donin protecció al seu titular.

És obligatori inscriure un immoble al Registre de la Propietat?

Només és obligatori si has adquirit un immoble mitjançant un préstec hipotecari, si no, és opcional, encara que altament recomanable per garantir la seguretat jurídica sobre l’immoble.

Parlant clar, allò que consti al Registre ‘va a missa’ davant la llei, i si algú et vol discutir la propietat d’un immoble davant la llei o un altre dret inscriptible i no apareix al registre, ho tindrà molt difícil, com bé adverteix l’art. 319 de la Llei Hipotecària.

Què es pot inscriure?

Qualsevol acció que es refereixi a la compra d’un immoble i les accions derivades de la mateixa: si té hipoteca, si està embargada, si està llogada…

Quant costa inscriure un habitatge?

No hi ha un preu fix, sinó que són unes taxes aprovades pel Govern i varien en funció del valor de l’immoble: a més valor, més pugen les taxes. Existeixen altres factors que fan variar el preu de les taxes, com per exemple, si es tracta d’habitatges protegits, de muntanyes o d’explotacions agràries.

La informació registrada és pública?

Sí, el seu contingut és d’accés públic, però abans de facilitar-los, el registrador de la propietat ha de constatar que existeix un interès justificat i raonat per consultar l’estat d’una finca o immoble.

Per exemple: imaginem que una sentència judicial ha condemnat a una persona a indemnitzar a una altra amb ‘X’ quantitat de diners, però el que ha de pagar no ho fa perquè assegura no tenir aquests diners. Si la qui ha guanyat la sentència sospita que aquesta persona té un pis, el seu advocat o ell mateix podran consultar al Registre de la Propietat i aquesta informació li permetrà treballar en l’embargament judicial per garantir el pagament de l’import de la condemna .

S’ha de pagar per demanar informació d’un immoble?

Sí, la informació subministrada pel Registre de la Propietat té les seves corresponents taxes que s’han d’abonar.

En quins casos convé consultar el Registre de la Propietat?

Sens dubte, abans d’adquirir un habitatge o qualsevol tipus d’immoble. Imaginem que vols comprar un pis, abans hauries de consultar al Registre de la Propietat la correcta titularitat del pis i comprovar que l’immoble estigui lliure d’embargaments per deutes impagats o tingui alguna altra limitació que impedeixi la transmissió o que arrossegui alguna càrrega com ara una servitud de pas.

El registre pot expedir diferents tipus de documents però el més comú és sol·licitar una Nota Simple, que conté la informació bàsica de l’immoble.

T’ha semblat útil aquesta informació? Has acudit alguna vegada al Registre de la Propietat per demanar informació sobre un immoble?

Una pujada de tensió ha espatllat els teus electrodomèstics. Què pots fer?

Tornes a casa i una sobretensió ha avariat algun dels electrodomèstics de casa teva? Encara que pot ocórrer en qualsevol moment, els canvis de temperatura augmenten les possibilitats que es produeixi una pujada sobtada de tensió que faci malbé algun dels nostres electrodomèstics. La sobretensió pot ser que no provoqui danys, però altres vegades avaria dels equips. Vegem què podem fer en aquests casos. A Apilia Girona, et donem algunes de les pautes que pots seguir davant d’aquesta situació.

Tinc dret a una indemnització?

En primer lloc, hauries d’assegurar-te si l’assegurança que vas contractar per al teu pis de Girona cobreix les avaries d’origen elèctric. Un cop ho sàpigues, si comptes amb aquest tipus de cobertura, podràs reclamar o no la reparació dels danys produïts per una sobretensió.

Per a això, hauràs de demostrar que el dany no ho has provocat tu, si no que és responsabilitat de l’empresa subministradora o que ha estat culpa de la caiguda d’un llamp.

Com demostrar-ho? És senzill. Només has de sol·licitar un document que et pot facilitar l’empresa proveïdora d’energia, que certifiqui l’hora i el dia en què es va produir la pujada de tensió elèctrica.

Aquests serien els primers passos bàsics que hauries de donar si algun dels electrodomèstics se t’ha espatllat per una pujada de tensió. No obstant això, pot haver diferències entre les companyies d’assegurances. Així que, seria interessant que consultis a la teva sobre les limitacions de la cobertura per danys elèctrics.

Per exemple, el més usual és que no cobreixin les avaries produïdes per instal·lacions elèctriques provisionals o que no estiguin en regla. A més, tampoc cobreixen els danys merament estètics que no afectin el funcionament de l’equip i moltes companyies d’assegurances no et s’indemnitzaran electrodomèstics el valor a nou sigui inferior a certa xifra, que normalment sol oscil·lar entre els 50 o 100 euros.

Com puc evitar que es produeixi l’avaria?

Ja fa anys que és obligatori que les instal·lacions elèctriques domèstiques comptin amb un interruptor diferencial que protegeix tant a la instal·lació completa com als equips endollats a la xarxa elèctrica.

Encara que, en principi, això seria suficient, si treballes a casa amb un ordinador, seria recomanable que fessis ús d’un grup SAI (Sistema d’Alimentació Ininterrompuda), més conegut per les seves sigles en anglès UPS (Uniterruptible Power Supply) ja que, a més de protegir l’ordinador d’una sobretensió sobtada, també el manté alimentat durant diverses hores en cas d’apagada i així evitarà que perdis les dades o es faci malbé el disc dur.

En definitiva, si les mesures preventives no han estat ni suficients ni eficaços, sempre pots reclamar la reparació dels aparells afectats, això sí, si l’assegurança cobreix aquest tipus de danys.

Alguna vegada has patit una sobretensió a la teva llar? Explica’ns què vas fer.

Consells per buscar casa amb nens

Buscar una casa per comprar és tot un repte, si a més tens fills que ja opinen i volen participar de l’operatiu, la cosa pot convertir-se en una divertida aventura o en un autèntic malson, tot depèn de com t’organitzis. Avui a Apialia Girona et donem alguns consells per buscar casa amb fills.

Imaginem que tens dos fills de 6 i 9 anys. Actualment viviu en un pis, però heu decidit comprar una casa unifamiliar. Ja no podeu decidir unilateralment, com a pares heu de pensar en les necessitats dels vostres fills, que a més ja opinen i estan entusiasmats amb la idea de canviar-se de casa.

Un repte molt estressant? No ho serà si segueixes aquests consells:

1. Pinta-li-ho com una aventura

No és el mateix mudar-se a un altre barri dins de la mateixa ciutat que canviar de localitat. Per això, la reacció dels petits de la casa pot variar molt. En qualsevol cas, plantejar-los la cerca de casa com una aventura familiar que estarà plena de reptes i obstacles que haureu de superar junts com a les pel·lícules, t’ajudarà a apaivagar els moments d’estrès i recordar-los que és una prova important per a tots.

2. Fes-los partícips de la cerca

Filtra, focalitza i comparteix. Quan el teu agent et passi una llista d’opcions per anar a visitar, mostra-les-hi i demana’ls la seva opinió. Així sentiran que els teniu en compte en un projecte que és per a tots. Filtrar en la cerca i anar a visitar solament les cases que compleixen amb els requisits que necessites, et farà estalviar temps, energia i debats familiars.

També has de tenir en compte que una cosa és voler fer-los partícips de la mudança i una altra que creguin que decidiran ells per sobre de tot. Ha de quedar-los clar en tot moment que, al final, els adults són els que tenen l’última paraula perquè són els que pensen en un bé per a tota la família.

3. Dóna’ls una feina a fer

Dins de les tasques que aniran sorgint, atorga’ls una tasca o missió a complir per a què se sentin importants i responsables de buscar una bona casa per a tots. Per exemple, si us mudeu a una casa a Girona i els teus fills ja dominen internet, poden tenir la missió de buscar informació sobre la ciutat. Una altra idea pot ser que facin la seva pròpia llista de pros i contres de cada casa visitada per discutir després en família.

4. Pensa en el que hi ha més enllà de la casa

Potser els encanta la idea d’anar a viure a una casa gran amb piscina , però abandonar el seu entorn conegut i allunyar-se dels seus amics també pot ser motiu de boicots al projecte dels adults. Per això, busca una zona que tingui al·licients per a ells més enllà de la casa: una escola interessant, parcs, activitats extraescolars noves, entorns a l’aire lliure per fer activitats en família, etc. Es tracta de convèncer-los que guanyaran en altres coses que, al final, els compensarà.

Què t’han semblat els nostres consells? Ja has passat per això? Explica’ns-ho!