Què cobreix una assegurança de la llar pel lloguer?

Quan poses una propietat en lloguer, sempre hi ha certa por als impagaments i al fet que l’habitatge sofreixi desperfectes o avaries que t’obliguin a desemborsar uns diners imprevistos en reparacions. És per això que molts propietaris opten per contractar una assegurança de la llar destinada a cobrir els contratemps que ocorrin mentre està llogada. Però, saps què cobreix una assegurança pel lloguer?

Imaginem que vols posar el teu pis de Girona en lloguer. Has escoltat tot tipus d’històries de propietaris i inquilins i finalment et decideixes a contractar una assegurança perquè val més prevenir. A més, segons la Llei d’Arrendaments Urbans, és responsabilitat d’arrendador realitzar les reparacions necessàries per mantenir les condicions d’habitabilitat de l’habitatge, tret que aquestes hagin estat provocades per culpa d’una mala acció de l’inquilí.

El problema ve a l’hora d’escollir la pòlissa més adequada, ja que les assegurances, distingeixen entre contingut, continent i responsabilitat civil a tercers. Llavors quina et convé més?

– De Continent

L’assegurança de continent és la que més li convé a un propietari que posi el seu pis, perquè és la que assegura l’habitatge en si mateix. Concretament, aquesta pòlissa cobreix els elements estructurals que formen part de l’habitatge i no poden ser extrets sense danyar-la: parets, sostres, terres, finestres, instal·lacions fixes, així com la pintura, els armaris de paret o les moquetes. També es consideren elements del continent els garatges, places d’aparcament o trasters situats al mateix edifici.

Imaginem que tens un pis de lloguer a Girona i es trenca una canonada que inunda tot el pis, que a més té el terra de parquet. Per arreglar-ho cal fer obres i picar parets… doncs bé, en cas de tenir contractada l’assegurança de continent, ho assumiria la companyia asseguradora.

– De Contingut

Aquest tipus d’assegurança potser és més interessant per a l’inquilí que per al propietari, ja que el que cobreix són tots els objectes que hi ha dins de l’habitatge, tals com: el mobiliari, els electrodomèstics, les joies i altres objectes d’ús personal.

Imaginem ara que vius de lloguer a Girona i entren a robar al pis. En cas que tu com a inquilí o bé el propietari tingueu contractat una assegurança de contingut, la companyia t’indemnitzaria en les quantitats i condicions que estiguin estipulades en la pòlissa.

– De responsabilitat civil a tercers

És l’assegurança que cobreix els danys que es causen a tercers. És molt recomanable tenir-la perquè és el que cobreix el tipus de contratemps que costen molts diners. Per exemple, imaginem que estàs fent reformes al teu pis i per accident, els obrers trenquen una canonada que ocasiona una inundació en el pis del veí. En cas de tenir aquesta assegurança contractada, seria la companyia qui se’n faria càrrec.

Vius de lloguer i estàs pensant a contractar una assegurança de continent? Ets propietari d’un pis de lloguer i l’assegurança ja t’ha salvat en alguna ocasió? Explica’ns-ho!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *