Què signifiquen les sigles de qualificació energètica dels electrodomèstics?

Quan entrem a viure en un nou habitatge, ja sigui de lloguer o de propietat, amb freqüència adquirim nous electrodomèstics i aparells digitals.

Aquests electrodomèstics i aparells, estan catalogats sempre a Europa amb unes lletres que van de la A a la D, sent l’A la millor de les qualificacions i la D la pitjor, començant a implantar-se aquestes qualificacions en 1995, i des de 2012, és absolutament obligatori que en tota comunicació que es faci d’un electrodomèstic, aparegui la seva qualificació energètica si en aquesta comunicació apareix dades de l’energia, el preu, o dades tècniques.

És important comentar que la qualificació A es divideix en A+, A++ i A+++, sent per tant l’A+++ la qualificació energètica de més alt valor o la millor.
Normalment, aquesta informació és molt rellevant per a la compra d’electrodomèstics, ja que el funcionament d’aquests té un alt cost en la nostra factura de la llum, i per això et recomanem que els electrodomèstics com a frigorífics, forns, vitroceràmiques o aires condicionats siguin de classificació energètica A+++.

Clar que normalment una qualificació energètica superior implica un electrodomèstic de major cost, però cal tenir en compte que aquests llançaran molt poc consum en la factura de la llum, per la qual cosa sobretot cal valorar aquesta qualificació en els electrodomèstics clau com hem comentat anteriorment.

Podem per tant destinar electrodomèstics de menor grandària o de molt poc ús a tenir qualificacions energètiques pitjors, com a C i D, en casos com un molinet de cafè, o una espremedora, ja que aquests electrodomèstics amb prou feines s’usen uns segons i amb prou feines representaran gens en el muntant general del mes.

I de cara a avaluar un electrodomèstic, no oblidis avaluar la seva etiqueta energètica, que és l’adhesiu o representació gràfica de la qualificació energètica.

Aquestes etiquetes sempre són iguals en tota Europa, havent de mostrar en la part superior de la mateixa el proveïdor, marca i l’identificador del model; en la part central deu aparèixer la qualificació energètica que com hem dit pot ser A+++, A++, A+, A, B, C i D; un nombre que representa el consum d’energia anual; i en la part inferior, uns pictogrames amb les característiques de l’electrodomèstic.asus rt-ac55u2315182076у 086

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *