Vocabulari imprescindible per fer-se l’expert en decoració

Pot ser que estiguis fart de que algun amic o amiga es faci l’expert en moda i decoració, pel simple fet de pronunciar paraules en un altre idioma que sonen molt cool. O pot ser que t’hagis comprat una casa a Girona i vulguis sorprendre a la teva parella amb els teus nous coneixements en decoració. Sigui com sigui, segueix llegint!

En decoració, igual que en moda i estilisme, s’utilitzen moltes paraules estranyes, inusuals o estrangeres per descriure certs objectes, estils o tendències. Algunes no les hauràs escoltat mai, d’altres et sonaran ostentoses o ridícules… De qualsevol manera, tot expert ha de començar per alguna cosa!

Et deixem una breu selecció del vocabulari imprescindible per semblar un expert en tendències i decoració:

Els Must: aquesta expressió pot sonar repel·lent però està molt de moda. Ho veuràs per tot arreu: botigues, revistes, webs… simplement significa ‘els imprescindibles’, ‘els bàsics’, el què has de tenir sí o sí per estar a l’última moda.

Trendy: és una altra de les expressions que les revistes i blogs de moda esmenten a cada estona i pot sonar molt pedant, segons el context. Una cosa és molt trendy quan està molt, molt de moda.

Outfit: és el conjunt de roba que portes, un look determinat, les peces del qual  has escollit i combinat a consciència per anar a un sopar, una festa, etc.

Sahbby- chic: és un estil de decoració que té el seu origen a l’època de les grans cases de camp de Gran Bretanya i que consisteix principalment a barrejar elements antics amb moderns. Mobles desgastats però que no aparenten ser vells, llums d’aranya amb pàtines i coixins i cortines entapissats amb estampats florejats.

Boho- chic: és un estil que pretén definir quan algú combina l’estil hippy amb el bohemi i no sembla la catifa de l’àvia. Aquest estil s’ha associat particularment amb les actrius Sienna Miller al Regne Unit, i les germanes Olsen als Estats Units. Vés amb compte, és una aposta arriscada.

Provençal: com indica el seu nom, s’inspira en la Provença francesa. És un estil de decoració que s’assembla al rústic però és més alegre i lluminós. Vol evocar una casa de camp antiga. Els colors pastís i els estampats florejats són molt característics. El disseny dels mobles té cert aire palatí.

Colonial: és un clàssic en decoració que prové de la història de les colonitzacions, quan els colones de les metròpolis es construïen les seves cases a les colònies amb els materials existents a la zona. Evoca paradisos asiàtics i tropicals. La fusta és el seu segell d’identitat, els mobles són nobles i de fustes exòtiques com la teka o la caoba.

Kitsch: el seu significat vindria a ser ‘cutre’ i sí, és tot un estil! Es caracteritza per ser exagerat, estrident, quasi vulgar. Utilitza colors cridaners com el rosa xiclet, el blau cel, el verd àcid o el vermell i els combina amb objectes antiestètics. Com explicar-ho…és de tan hortera, que queda bé!

Plaid: és la manteta de sofà de tota la vida, però que ara s’ha posat de moda utilitzar-la per decorar el llit, posant-la doblegada als seus peus. Pot tenir tot tipus d’estampats i colors però els plaids tradicionals i que donen origen al seu nom, son a quadres escocesos.

Charme: és una paraula francesa i significa encant. S’utilitza en decoració per dir que algun objecte o espai té un encant o atractiu especial.

Consola: no, no és la videoconsola de la teva infància. És un moble amb forma de tauleta alta i estreta, com un tocador, que es posa als passadissos o rebedors per deixar-hi les claus, el telèfon o per col·locar-hi objectes decoratius.

Pàtina: no intentis endevinar-ho, millor t’ho expliquem. La pàtina és la capa d’òxid de color verdós que es forma als objectes de metall  com a conseqüència de la humitat, especialment en els de bronze i coure. Ara està de moda pintar mobles i objectes imitant expressament aquest desgast.ооо толковая реклама разводvnc brokers отзывыbest russian souvenirs

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *