Per a què serveix la taxació pericial contradictòria?

Després de diversos mesos, per fi has aconseguit vendre el teu pis de Girona. Les circumstàncies econòmiques t’han obligat a rebaixar molt el preu per garantir-te l’operació. Fins a aquí, cap problema. Però en el moment de declarar els impostos davant Hisenda per l’operació immobiliària, l’Administració t’exigeix que els paguis prenent com a base un valor superior de l’immoble. Saps com resoldre-ho? Per orientar-te, existeix la taxació pericial contradictòria. A Api.cat, t’expliquem què és, per a què serveix i com funciona:

  • Què és la taxació pericial contradictòria?

És un procediment pel qual pots impugnar la valoració que l’Administració fa del teu immoble. La taxació pericial contradictòria és un dret per al contribuent i només pot ser instada pel mateix, mai per l’Agència Tributària.

  • Com actuar davant una comprovació de valors?

En el moment en què Hisenda ha taxat el teu immoble, com a usuari tens dret a la confrontació a través de la taxació pericial contradictòria. Per a la taxació immobiliària d’un habitatge, com a venedor pots reclamar a l’Administració que emeti una valoració i al mateix temps aportar tu una independent.

  • Com funciona?

1. Des del moment en el qual reps la notificació de la liquidació de la compravenda, tens 30 dies per iniciar la taxació pericial contradictòria.

2. Rebràs un requeriment que en 10 dies proposis al teu perit. A partir d’allí, tens de termini entre 15 i 30 dies per aportar la seva valoració.

3. Si la diferència entre la valoració del perit de l’Administració i la del que has contractat el teu és igual o inferior a 120.000 euros i al 10% de la taxació immobiliària, està obligada a acceptar-la.

4. Si la taxació pericial contradictòria és superior, cal designar a un tercer perit. Aquest reclamarà l’abonament dels seus honoraris al Banc d’Espanya. Hi ha un termini de 15 dies perquè facis l’ingrés. Si l’Administració no ho ha fet és que accepta la teva taxació. En el cas que ho faci, la decisió final és del perit tercer. Si la seva valoració és un 20% superior a la nostra, hauràs de pagar-li els seus honoraris. En cas contrari, ho farà l’Administració.

Esperem que aquestes idees et serveixin com a orientació i guia per si alguna vegada et trobes en la necessitat que sol·licitar una taxació pericial contradictòria. T’han semblat útils?

lucky john официальный сайтгипермаркет посуды москватолковая реклама новороссийск

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *