Tenir una sauna a casa és un luxe … per a la salut

Relaxa, redueix l’estrès i calma els dolors musculars i de les articulacions. Però, és que a més, tenir una sauna a casa revaloritza el valor del teu habitatge permetent fixar un millor preu per la teva venda. En aquest post et mostrem quins són els principals beneficis de tenir una sauna a casa i quins aspectes cal tenir en compte per instal·lar-la.

Una sana costum poc estesa

Tot i que és estrany que un pis de Girona tingui sauna, la veritat és que instal·lar una a casa podria ajudar-nos molt a cuidar la nostra salut. Ja que, entre altres beneficis per al nostre organisme, estimula la circulació sanguínia, redueix l’estrès i disminueix les molèsties musculars.

Gaudir de la sauna i els seus beneficis sense necessitat d’anar al gimnàs o al spa no té per què ser una cosa exclusiu, ni considerar-ho un privilegi. A Finlàndia, per exemple, hi ha 3,3 milions de saunes per a una població de poc més de 5 milions d’habitants.

És difícil que a Espanya arribem a la ràtio finlandès, però si et convenç la idea d’arribar a casa i fer una sauna, aquí van alguns consells per al seu muntatge i gaudi.

Instal·lar una sauna a casa

On col·locar-la? En primer lloc, el que cal decidir és el lloc de l’habitatge on ens agradaria col·locar-la. La majoria de la gent prefereix instal·lar-la en el jardí, però si ho fas a la cambra de bany, assegura’t que és possible la seva incorporació.

  • Sistema de ventilació. Especialment important és el tema de la ventilació. Procura instal·lar un sistema que garanteixi aire net, ja que, si no serà font de gèrmens i bacteris.
  • Aigua destil·lada. Molts dels beneficis de la sauna procedeixen de l’evaporació de l’aigua. Això sí, ha de ser aigua neta i millor si és destil·lada.
  • Manteniment constant. Si vols que aprofitar bé la sauna i que et duri, és fonamental que portis un manteniment regular. No només hauràs de fer-li una neteja diària o setmanal, sinó que almenys cada 15 dies has de treure les taules del sòl per netejar els mosaics de ceràmica, l’escalfador de la sauna i revisar els sistemes de ventilació i l’estat de les parets.

Per facilitar la seva neteja, assegura’t que el teu sauna no contingui buits excessius que després siguin inaccessibles.

накрашенные ресницыsiberian.лидов.рф сотрудничество

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *