Com estalviar en reparacions domèstiques

Abans de la crisi, a moltes llars el primer que es feia davant una avaria domèstica era cridar al corresponent professional: el lampista, l’electricista, el manyà… Després de la crisi, justament quan la butxaca ha estat més escurada, i sumat a l’auge de la filosofia DIY (fes-ho tu mateix), s’ha canviat una mica de mentalitat i ara, molts intenten arreglar les coses per si mateixos abans de recórrer a un servei de pagament.

Arreglar les petites avaries domèstiques un mateix és una idea fantàstica, perquè permet estalviar a casa i aprendre a ser més manyosos. Això sí, sempre que no es tracti d’una avaria greu que realment requereixi un professional. Avui et donem alguns consells perquè puguis arreglar avaries domèstiques estalviant-te uns diners.

Tot està a YouTube

Un dels aspectes positius de les xarxes socials i de YouTube en concret, és que hi pots trobar tot tipus de tutorials autodidàctics, fins i tot vídeos on t’expliquen pas a pas com arreglar tot tipus d’avaries domèstiques! Imaginem que no ets precisament manetes i la pica del lavabo del teu pis a Girona comença a perdre aigua. Segurament sigui una junta que està desgastada i que es pot comprar a qualsevol ferreteria. Necessites a un lampista per a això? Intenta-ho tu primer amb l’ajuda de YouTube!

Reparacions de temporada

Hi ha alguns serveis professionals que són estacionals, i que per tant, quan augmenta la demanda, augmenten lleugerament els preus. És el cas, per exemple, dels aires condicionats, les calefaccions, els sistemes de les piscines, etc. Una forma d’estalviar en aquest tipus de reparacions és arreglar-les fora de temporada. Per exemple, si al teu apartament d’estiu s’espatlla l’aire condicionat al final de les teves vacances, deixa-ho per a l’hivern. D’aquesta forma t’estalvies uns diners i quan arribi de nou l’estiu, ja ho tindràs arreglat!

Considera el mercat de segona

Moltes vegades necessitem accessoris, eines o mobles auxiliars que nous, són cars. Per a què gastar en una cosa nova si la podem trobar en perfectes condicions i a meitat de preu al mercat de segona mà? Avui dia existeixen quantitat d’aplicacions mòbils i pàgines web de compravenda d’articles de segona mà. No tinguis prejudicis, són persones que com tu, venen allò que ja no usen o necessiten.

Demana les eines prestades

Si tan sols has de penjar un parell de prestatgeries, et compraràs un trepant només per això? No siguis vergonyós/a i demana’l prestat. Encara que siguis nou a la ciutat i no coneguis a ningú, segur que algun veí te’l deixa!

Material i mà d’obra, per separat

Si es tracta d’alguna reparació major o fins i tot d’una petita reforma, com per exemple instal·lar parquet o canviar l’enrajolat, et pot sortir més a compte comprar tu mateix el material i a part, contractar a un professional perquè ho col·loqui, que no pas encarregar tot el servei junt. Seràs més lliure de comprar preus a diferents establiments i t’estalviaràs aquesta part del servei!

Rebaixes, ofertes i oportunitats

Si necessites renovar eines, electrodomèstics o mobles i, per exemple, tens les rebaixes a 2 mesos-vista, planteja’t si pots esperar per aconseguir un millor preu.

лидов.рф негативные отзывыtaobao uaкакие смарт часы выбрать

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *