Consells per a rentar la teva roba i respectar el medi ambient

Sabies que el 70% de l’impacte ambiental d’una peça es produeix una vegada que és a les teves mans? A Apialia Girona revisem com i quan rentes la teva roba, la planxes o la guardes. Cuida el planeta i deixa que les teves peces et continuïn acompanyant en molts altres moments inoblidables.

 

Llegueix bé les etiquetes
No t’expliquem res nou si et diem que en l’etiqueta de qualsevol peça trobaràs instruccions i consells específics de rentada. Has de conèixer-los i aplicar-los si vols cuidar la teva roba perquè duri més i evitar sorpreses desagradables.

El que potser et sorprèn és que en aquest petit tros de tela hi ha molta més informació. Fixa’t sempre que puguis en la seva composició, origen de producció, etc. Acostumar-te a llegir, comparar i interpretar aquestes dades et faran un consumidor més responsable i exigent.

Evita rentar per sistema
No la pengis en l’armari. Tendeix-la en algun lloc ben ventilat de la casa o en l’exterior. Airejar les teves peces abans de guardar-les evitarà les males olors que hagi pogut absorbir. Podràs posar-te de nou la teva camisa preferida amb la mateixa sensació de neteja. A més estalviaràs en la teva factura i al planeta.

Regula la temperatura de rentada. Sempre en fred
Si rentes a mà o a màquina fes-ho sempre en fred. Utilitza aigua calenta només per a rentar llençols i tovalloles. És l’única manera d’eliminar àcars i bacteris. Contaminem més l’aigua que si ho fem en aigua freda. Els productes de neteja dissolts en aigua calenta desprenen un major nombre de químics. Si són tòxics estarem danyant la nostra salut i la del planeta.
Substitueix el suavitzant per vinagre
Sí, has sentit bé. El vinagre és un producte natural, desinfectant i suavitzant que elimina taques i olors. Què més es pot demanar?

Encara que et sembli estrany, l’olor del vinagre desapareix en pocs minuts. Així i tot, pots barrejar-ho amb algun oli essencial per a aportar-li una aroma agradable.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *