Com convertir la teva casa del poble en un negoci?

D’un temps ençà moltes persones han reprès el costum de passar les seves vacances o els caps de setmana descansant a la casa familiar que tenen al poble. Una gran idea en molts sentits, ja que a més de desconnectar de les preocupacions i el tràfec de la ciutat, econòmicament surt molt bé.

Aprofitant aquesta tendència, molts han vist a la casa del poble la possibilitat de muntar un allotjament rural. Sens dubte, tota una aventura. Ara bé, si ets un d’ells i estàs pensant a fer realitat aquesta idea, aquí tens una breu recopilació d’alguns dels requisits per fer-ho.

Obrir una casa rural

Totes les exigències perquè la teva propietat pugui ser considerada com un allotjament rural estan contingudes en normatives autonòmiques que van ser aprovades entrin 1995 i 2007. Aquesta normativa inclou tots els aspectes relacionats amb l’enorme varietat de tipologia. Aquests requisits tenen en compte multitud d’aspectes. Segons l’Institut de Desenvolupament Comunitari, aquests són alguns d’ells

– La casa ha d’estar situada en un municipi de menys de 1.500 habitants o estar aïllada.
– En el cas de llogar habitacions, el propietari ha de residir en l’habitatge o al mateix poble si s’arrenda una residència. En alguns casos, s’especifica que la casa ha de tenir una antiguitat mínima de 10 anys i una arquitectura tradicional.
– El màxim de llits autoritzat se situa en 15 aproximadament.
– Aigua potable.
– Electricitat.
– Calefacció a les habitacions a la part de la casa destinada a bany, menjador i sala per a ús d’hostes.
– Serveis higiènics.
– Una cambra de bany complet amb aigua calenta i freda per cada sis places d’allotjament (pot variar).
– Una farmaciola de primers auxilis i un extintor.
– Disposar de telèfon.
– Superfície mínima de 12 metres quadrats per a les habitacions dobles i uns 9 metres quadrats si l’habitació és individual.
– Ventilació exterior a les habitacions.
– Mobiliari mínim: llit, tauleta de nit, cadira, armari i punt de llum al costat del llit. Tot en bon estat d’ús i conservació.

 

Legislació per a allotjaments rurals

Els elements esmentats recullen de forma genèrica allò que s’ha de tenir en compte a l’hora de posar en marxa un allotjament rural. Ara bé, és imprescindible que consultis la legislació corresponent a la comunitat autònoma on estigui ubicada la vostra propietat, ja que en ella trobaràs els detalls específics i exigibles a la localitat on tinguis la teva casa.

Has estat alguna vegada en una casa rural? T’agradaria muntar un allotjament rural?

чугунная сковорода грильаннетлидов.рф негативные отзывы

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *