Quins fogons són millors per a la teva cuina?

Si tens la sort de comprar un habitatge nou i poder intervenir en el disseny de l’interior, hauries de considerar amb molta de cura no només el disseny, sinó també els materials que s’utilitzin per a la cuina i, especialment, els fogons ja que aquests solen ser una de les zones de major treball en una cuina.

Hi ha moltes possibilitats, des de marmol o granit (les més cares) fins a fusta o fins i tot formigó per als qui prefereixen no gastar molt. A Apialia Girona t’oferim alguns consells per a tenir en compte en el moment de decidir.

Abans d’escollir un material per als fogons, hem de preguntar-nos quin ús li donarem a aquests. Algunes cuines combinen uns fogons on es preparen els aliments amb una barra on es menja. Altres fogons són simplement superfícies on es preparen els aliments. Uns altres han de ser prou grans per a poder guardar utensilis i altres elements d’emmagatzematge.

Existeixen nombroses opcions de fogons en el mercat:

-Granit: és la millor opció si no et preocupa els diners. És elegant i la seva bellesa contribueix fins i tot la de la més modesta cuina. Pros: manté la calor; n’hi ha en bonics colors. Contres: és molt car; requereix moltes cures; absorbeix la brutícia; es pot esquerdar; la gamma de colors disponible és limitada.

 

-Pedra modificada: aquest material, compost per un 93% de partícules de quars, està disponible en una gamma més àmplia de colors que el granit, té una superfície no porosa resistent a les ralladures i no requereix gran manteniment. Pros: resistent a la brutícia i els àcids; cura senzilla. Contres: car.

 

-Taulells de ceràmica: són duradors i fàcils de netejar i no són cars, per la qual cosa constitueixen una bona elecció per a una llar. Pros: resisteix la calor; fàcil de netejar; àmplia gamma de preus, colors, textures i dissenys. Contres: superfície irregular; els taulells es poden esquerdar amb facilitat; la separació entre taulells acumula brutícia; els dissenys personalitzats són molt cars.

 

-Laminades: material sintètic recobert de plàstic amb una sueva superfície fàcil de netejar. Es talla a mesura. Pros: gran varietat de colors; manteniment senzill; durador; barat. Contres: és pràcticament impossible reparar les esquerdes i trencaments; les rematades i el frontal poden ser cars.

 
-Fusta: proporciona un aspecte càlid i està disponible en nombrosos colors i acabats. Resulta el complement ideal per a una cuina rústica o amb armaris de fusta. Pros: fàcil de netejar; suau; es pot escatar i reparar. Contres: ho poden danyar l’aigua i la brutícia amb el pas del temps.

 
-Marbre: és menys comú a causa del seu elevat preu. Es taca amb facilitat i requereix un manteniment continu. Pros: a prova d’aigua i de calor; és bell. Contres: car; porós; es taca amb facilitat tret que estigui segellat a consciència; es pot esquerdar; pot necessitar segellats periòdics.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *