Responem alguns dubtes quotidians del refrigerador

Posem que de sobte un dia toques el marc del congelador i està calent. És això normal? La lògica et diu que aquesta zona hauria d’estar més freda… S’estarà recalentant alguna cosa que no hauria de?
En aquest article d’Apialia Girona hem respost algunes de les preguntes més freqüents relacionades amb aquest electrodomèstic.

Pot haver-hi gotes de gel en la paret posterior del refrigerador?
Veure fragments de gel a l’interior del frigorífic sempre ens provoca esgarrifances. Però en els frigorífics que no utilitzen tecnologia No-Frost, això és normal. Quan el frigorífic es descongela automàticament, aquestes gotetes es van pel canal de desguàs. Tingues molta cura en raspar el gebre, sobretot amb elements punxants ja que poden danyar l’evaporador.

El frigorífic està sempre en funcionament, què ocorre?
Això, en efecte, no és normal. Pots provar les següents solucions:

-Canvia els ajustos de temperatura cap a una temperatura més freda. La temperatura ideal del frigorífic és molt important per al seu funcionament.

-Verifica si el teu frigorífic està en un lloc temperat o proper a alguna font de calor. Si és així, estarà en marxa més temps.

-Verifica la correcta instal·lació de l’aparell (pots consultar les indicacions de muntatge en el manual d’instruccions).

Com evitar el gel en la porta del congelador?
Pot ser que per un descuit la porta s’hagi quedat oberta, i això afavoreix la formació de gel. Assegura’t que la porta es tanqui sempre correctament i revisa l’anivellació del frigorífic.

El marc del congelador està calent
Tranquil·litat, la temperatura de la nevera i el congelador sempre ens preocupa, però en aquest cas tot va bé. Això es deu al fet que per aquí passa un tub calent, la missió del qual és precisament evitar la creació de gebre a la zona, per les temperatures gèlides del congelador.

Quina temperatura es recomana per a un ús normal?
La temperatura del frigorífic és més important del que sembla. I, per descomptat, el mateix succeeix amb la temperatura del congelador. Tot depèn del tipus de control que té el teu model. Si aquest control és mitjançant graus, les temperatures idònies són entre 4°C i 6°C per al frigorífic i entre -18°C i -20°C en el cas del congelador.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *