El que has de conèixer sobre la contratació energètica

Actualment podem trobar una gran varietat d’ofertes i de companyies que subministren electricitat i gas, per la qual cosa és lògic que els consumidors trobin nombroses dificultats a l’hora de valorar quina és l’opció més idònia per al seu perfil de la seva butxaca i consum. Avui a Apialia Girona et facilitem alguns consells que has de tenir en compte per trobar la companyia que millor s’adapti a les teves necessitats.

1. Compara preus
El primer que has de tenir en compte a l’hora de contractar un nou producte o sospesar la possibilitat de canviar de subministrador del servei, és comparar els preus i els serveis que s’ofereixen al mercat de llum i gas i llegir atentament el contracte abans d’optar per una nova oferta.

2. Llegeix la lletra petita
No llegir les condicions del contracte és un dels errors més habituals entre els consumidors. Llegeix el contracte i fixa’t en les totes les condicions establertes, fins i tot sobre quin és el procediment per efectuar una reclamació. Sabem que és pesat llegir tota la lletra petita, però així estaràs més informat i evitaràs dubtes o possibles sorpreses en un futur.

3. No oblidis la teva permanència 
Aquest és un dels aspectes més fonamentals. De fet, molts consumidors li resten importància o s’obliden sobre aquesta clàusula del contracte, i quan volen canviar de subministrador, descobreixen que encara tenen permanència en la companyia. Aquesta situació és d’allò més habitual i resulta un gran mal de caps, així que està a les teves mans evitar-ho. El contracte de permanència és un contracte en el qual el client té l’obligació de romandre sota les condicions citades en el mateix durant un període determinat de temps. Normalment tenen una durada de 12 o 18 mesos segons el contracte realitzat. És important que t’asseguris, abans de signar-ho, si obtindràs un contracte de permanència en adquirir la tarifa o oferta.

4. Escolta ofertes
És habitual rebre una trucada telefònica o una visita inesperada al teu domicili per oferir-te noves ofertes o tarifes. Sabem que de vegades pot resultar molest o pesat, però deixa’t informar de possibles ofertes, mai està de més i li pot venir bé a la teva butxaca.

Et recomanem que sol·licitis una còpia del contracte amb les condicions ofertes, i que puguis comprovar que en el contracte escrit figuren totes les condicions que t’ha indicat el venedor. D’aquesta manera evitaràs malentesos.

Estàs pensant a canviar de companyia? Explica’ns.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *