Nou model immobiliari: Coneix el Cohousing

Segurament hauràs sentit a parlar del Cohousing, però si encara no coneixes el terme, no pateixis, perquè a Apialia Girona t’ho expliquem.

Doncs bé, què és el Cohousing?

“El Cohousing” fa referència a un nou model immobiliari, que és d’origen escandinau, i que consisteix en accedir a un habitatge dins d’un complex residencial on els seus membres són socis d’una cooperativa. La cooperativa és la propietària de les cases que integren el complex residencial i és qui cedeix als residents el dret d’ús de la mateixa.

Els membres del complex residencial comparteixen zones i serveis comuns i col·laboren entre si. Encara que tinguin aquestes zones i serveis comuns no significa que siguin urbanitzacions d’habitatges, ja que la principal diferència és que els membres del complex col·laboren en els serveis, perquè formen part d’una cooperativa.

Aquesta idea va néixer de la necessitat de tenir un espai per a aquelles persones d’avançada edat que rebutjaven la idea de viure en una residència, ja que preferien ser independents i tenir la seva pròpia casa.

Als països escandinaus aquest tipus de model immobiliari té una tradició de més de 30 anys, però a Espanya s’està començant a implantar. Actualment, a Espanya, existeixen models d’habitatge col·laboratiu que han tingut èxit. Coneixes Sostre Civic?

  • Sostre Civic de Barcelona: Sostre Cívic és una cooperativa amb més de 570 socis i sòcies, un espai col·laboratiu que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús.
    En aquest cas, el soci de la cooperativa no compra la propietat ni la lloga, sinó que paga un preu inicial de 15.000 euros i una quota mensual (entre 150 euros i 450 euros) per utilitzar l’habitatge. Aquesta participació en la cooperativa es transmet per herència. Si el soci es canvia a un habitatge lliure, la cooperativa li retornaria el pagament inicial, incrementat amb l’IPC i amb les millores que hagi realitzat en la mateixa.

Et sembla interessant aquest model immobiliari? Què n’opines?

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *