Es poden reclamar les despeses de formalització de préstecs hipotecaris?

Segons el Tribunal Suprem a través de la sentència 705/2015, les despeses associades a la constitució i formalització dels préstecs hipotecaris han de ser abonats per les entitats bancàries, com a subjectes de la transacció. Per tant, els clients que al seu moment van signar una hipoteca i van abonar aquestes despeses poden reclamar les quantitats a la seva entitat.

Quines despeses et pot retornar l’entitat?
En la compra d’un habitatge a través de finançament hipotecari, el banc exigia al client el pagament previ d’una sèrie de tràmits com notaria, gestoria, Registre de la propietat i Impostos d’Actes Jurídics Documentats. No obstant això, aquests costos han d’estar coberts pel banc i no el client, per tant, els consumidors poden reclamar la devolució d’aquestes quantitats.

Com recuperar aquest import?
En primer lloc, et recomanem parlar prèviament amb l’entitat, ja que no està de més dialogar amb el teu banc abans d’iniciar un procés més complex, com pot ser emprendre una acció legal.

Això sí, no has de signar cap document amb l’entitat si et proposa un tracte, que t’impedeixi reclamar judicialment en un futur el que vas pagar de més en concepte de despeses de formalització de la hipoteca. Si el teu banc no accedeix a retornar-te aquestes quantitats, has de buscar assessorament legal i interposar una demanda, bé a títol individual o sumar-te les demandes col·lectives que estan gestionant organitzacions com l’OCU.

Qui té dret a reclamar la devolució?
Podran reclamar aquestes despeses totes aquelles persones que tenen o van tenir una hipoteca i van afrontar les despeses de formalització del préstec hipotecari. Les persones que ja hagin cancel·lat la hipoteca també podran reclamar els seus diners.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *