És massa tard per invertir en criptomonedes?

Hi ha hagut molta controvèrsia en els mitjans últimament entorn al Bitcoin i les criptomonedes i, per al ciutadà mitjà, tot això pot resultar una miqueta aclaparant. A Apialia Girona t’informem sobre aquest volàtil mercat.

És massa tard per invertir?

No, en absolut. Encara que molts experts creuen que aquesta tecnologia és a punt de revolucionar el món, només un percentatge molt baix de persones ha començat a utilitzar criptomonedes o a realitzar inversions en elles.

Has de tenir en compte que les criptomonedes són extremadament volàtils, la qual cosa fa que invertir en elles sigui molt arriscat. No obstant això, si el teu objectiu és conservar-les a llarg termini, qualsevol increment o caiguda de valor a curt termini tampoc hauria d’importar-te massa.

Aquesta tecnologia segueix estant en la seva major part poc desenvolupada i és encara experimental, raó per la qual es considera una inversió de risc i mai hauríem d’invertir en elles uns diners que no puguem permetre’ns perdre.

Què és una cadena de blocs?
Aquesta tecnologia es va inventar pel Bitcoin, però ara ha trobat molts altres usos.
En poques paraules, una cadena de blocs és una base de dades que es guarda en molts ordinadors diferents al mateix temps. Com tothom té accés a la mateixa informació, resulta senzill verificar que les dades són precises.

El Bitcoin utilitza la cadena de blocs per verificar la propietat del valor, de manera que pot enviar Bitcoins d’una persona a una altra, i tota la xarxa pot veure que la transacció va efectuar.

Quantes criptomonedes hauria de comprar?
En haver-hi tantes criptomonedes diferents en circulació, pot resultar una tasca difícil seguir el rastre a totes elles. Moltes de les més petites són molt complicades, doncs no sempre és clar que puguin acabar sent objecte d’una adopció massiva. Per als principiants normalment és millor cenyir-se a les divises més establertes, com Bitcoin, Ethereum, XRP, i Litecoin.

Distribuir els seus fons en diferents criptomonedes, podrà ajudar a reduir el risc. D’aquesta forma, si una d’elles fracassa, no perdrà massa, però si una d’elles es dispara, es beneficiarà d’això.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *