Consells per crear ambients càlids amb paviments

Inclina el cap i mira a terra. Què et sembla? Ara, acosta’t al passadís, al dormitori o la cuina, és el mateix paviment que vesteix abans? Segurament, excepte el del bany i la cuina, la resta del pis hagi estat recobert amb un sol tipus de sòl. I és que, no és molt habitual el contrari. No obstant això, a Apialia Girona, volem mostrar com l’ús de diferents paviments pot ser una bona manera de crear ambients.

Divideix el saló amb parquet
Si vols donar al teu pis  un ambient més acollidor, sens dubte, l’opció del parquet ocupa el primer lloc. Dues de les avantatges d’aquest tipus de paviment és que, d’una banda és molt senzill de col·locar, i de l’altra, que actualment hi ha al mercat una amplíssima varietat de parquets, tant en termes de qualitats com d’estil.

Pots instal·lar el terra de parquet en el teu saló d’una forma tradicional, la qual cosa és perfecte, o bé, pots utilitzar el parquet d’una manera més original, marcant zones del saló amb diferents tipus de parquet, amb el que aconseguiràs per exemple, crear un espai per veure la tele des del sofà i un altre per menjar amb una taula i cadires al seu voltant, tots dos amb sòls diferents.

Combina ceràmica amb … el que vulguis
Si abans hem dividit el saló mitjançant dos tipus diferents del mateix paviment, ara et proposem que combinis sòls fets de materials diferents. Encara que l’habitual és veure com el terra del bany és diferent al del passadís, el saló o el dormitori, t’animem a que trenquis les regles i arrisquis una mica, sobretot, ara que vas a redecorar el teu pis de Girona.

Així que, escull el sòl ceràmic que més t’agradi i, per exemple, dibuixa amb ell un caminet des de la porta d’entrada al llarg del rebedor. Al seu voltant pots mantenir el parquet o combinar-lo amb un altre tipus de paviment, per exemple, un que imiti el de les rajoles del carrer. L’important és ser creatiu i deixar-se portar.

Una cuina pràctica i divertida
No és imprescindible que tinguis una cuina tan gran com les que podem veure a les cases de les sèries nord-americanes perquè puguis crear, almenys, dos espais diferenciats en ella: un per menjar i un altre per cuinar. Per això, et suggerim que escullis un paviment de fàcil neteja com és la ceràmica per instal·lar sota el taulell, mentre que per la part que vas a destinar a menjador, et pots permetre un altre tipus de paviment no tan “patit”. La barreja de sòls pot semblar arriscada, però al mateix temps, sens dubte, és molt original, el que de dóna un toc personal difícil d’aconseguir d’una altra manera.

En l’actualitat existeix una varietat enorme de paviments, tant pel que fa a materials com a estils, de manera, que la combinació sòls es presenta com una opció amb múltiples possibilitats.

Què et sembla la idea de combinar paviments per crear espais? T’animes?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *