El què has de saber sobre les instal·lacions d’ascensors al teu edifici

Bé perquè ens fem grans, perquè patim algun tipus de discapacitat física o per haver patit una lesió, el cas és que cada vegada és més habitual instal·lar dins de casa un ascensor. Això sí, òbviament estem parlant d’immobles que així ho permetin i requereixin. Cases d’almenys dues plantes amb els metres suficients i distribuïts de tal manera que sigui possible la col·locació de l’elevador. Si estàs pensat en això, en aquest post de les notícies immobiliàries a Apialia Girona t’expliquem a grans trets les dues principals opcions que tens: ascensors verticals i ascensors hidràulics. Esperem que aquesta informació et sigui útil.

Ascensors verticals

Si la teva casa a Girona té les condicions necessàries per a procedir a la instal·lació d’un ascensor, ja pots començar a pensar en el tipus d’elevador que més et convé. L’ascensor vertical és molt utilitzat per les cases particulars, ja que, sol donar molt bon resultat des del punt de vista estètic.

A més, dins d’aquest tipus d’ascensor és possible trobar nombroses opcions entre les que escollir perquè s’adapti al que necessites o, simplement, al que més t’agrada. Així, n’hi ha de diverses velocitats, amb diferents tipus de cabina, decorción, il·luminació, etc.

El mateix passa amb les portes exteriors, que també n’hi ha de molts tipus: manuals, portes semiautomàtiques o automàtiques. Així mateix, els elevadors verticals poden portar diferent càrrega de persones, depenent del pes que accepti la cabina.

Ascensors hidràulics

Aquest tipus d’elevadors prenen el seu nom del tipus de sistema que utilitzen per al seu funcionament. En què consisteix? És senzill. Porten un pistó en el seu interior que conté oli i que és el que el propulsa per poder pujar. Aquest pot ser central o lateral depenent de la instal·lació.

Així com els ascensors verticals són recomanables per als edificis de més alçada, els ascensors hidràulics s’adapten millor a les edificacions amb poques plantes.

Quant costa instal·lar un ascensor a casa?

La veritat és que la forquilla en què es mouen els preus dels ascensors és molt àmplia. Tant, que el 77% dels preus dels ascensors oscil·len entre 4.800 i 66.000 euros depenent de les qualitat dels materials i sistemes de funcionament, situant-se el preu mitjà entorn dels 20.000 euros.

Ara bé, escullis el tipus d’ascensor que escullis, des Api.cat sempre et recomanem que et posis en contacte amb un especialista. En aquest cas, en primer lloc, l’instal·lador podrà aconsellar si és possible o no dur a terme la col·locació, i després guiar pel que fa al tipus d’elevador que més li convé a casa teva.

Tens ascensor a casa? Estàs pensant en instal·lar un? Explica’ns la teva experiència. 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *