Consells per estalviar en calefacció

Cada any vivim diverses ‘primeres vegades’: el primer bany a la platja, el primer dia de feina després de les vacances, el primer dia de fred hivernal i com no, el dia oficial de l’encès de la calefacció. És un gest que quan arriba, saps que es quedarà amb tu els pròxims 3 mesos. Vols saber com estalviar en calefacció?

La caldera i els radiadors

Cal fer revisions periòdiques de la caldera per comprovar que funcionen correctament. En cas de no ser així, podria estar gastant més del necessari.

Si és molt vella, planteja’t canviar-la per una nova i més eficient. Notaràs l’estalvi i recuperaràs la inversió gradualment. Les calderes de condensació, per exemple, recuperen la calor procedent de la combustió i els transformen en energia, estalviant fins a un 30% respecte a una caldera vella.

Els radiadors d’aigua s’han de purgar cada any abans d’encendre la calefacció per optimitzar el seu ús. Recorda no col·locar mobles o objectes davant o damunt dels radiadors que obstaculitzin que flueixi la calor que emeten.

L’aïllament

Els tancaments és per on s’escapoleix la major part de l’energia, però sabem que canviar les finestres requereix una inversió que no tothom pot o està disposat a fer i menys si es tracta de persones que viuen en cases de lloguer a Girona o qualsevol altra localitat.

Si és el teu cas, esbrina per on s’escapoleix el calor i intenta solucionar-ho encara que sigui amb trucs de guerrilla com els rivets adhesius per a les finestres; tapar les esquerdes o forats del marc de la finestra amb silicona o enganxar paper de bombolles als vidres per evitar que transmetin el fred a l’interior de l’habitatge.

Recomanacions generals

  • Ventilar bé l’habitatge cada matí durant aproximadament 15 minuts.
  • Aprofitar les hores de sol perquè s’escalfi l’habitatge.
  • Programar l’encès i apagat del sistema de calefacció per concentrar la despesa a les hores en les quals realment ho necessites. La temperatura de confort és de 21° i per dormir, de 17°. Recorda que cada grau addicional eleva un 7% la despesa d’energia.
  • Recorda que és millor mantenir una temperatura constant durant més temps que una pujada forta de temperatura per menys temps.

Sistemes de calefacció més ecològics

La veritat és que, si la teva casa té un greu problema d’aïllament i no pots escometre la reforma necessària, poc més es pot fer per estalviar en calefacció. No obstant això, posats a ‘perdre’ part de l’energia, que sigui el més barata i ecològica possible, no creus? Per això, t’aconsellem valorar sistemes de calefacció alternatius que són més econòmics i respectuosos amb el medi ambient com les estufes de pellet, les calderes de biomassa o el sistema de calefacció amb aerotèrmia.форма истории болезниреклама в яндексе ценалеска цена

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *