Què fer amb un pis de compra en cas de divorci

Tot i que la crisi els ha frenat, els divorcis i les separacions segueixen estant a l’ordre del dia. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, el 2016 es van tramitar 104.626 divorcis a Espanya, un 0,6% més que el 2015. I davant d’aquestes ruptures, un problema freqüent és què fer amb aquest pis comprat a mitges. Tot i que no hi ha una solució única ni perfecta, hi ha diferents opcions que pots tenir en compte si et trobes en aquest mal tràngol o si, com a API, has de assessorar uns clients.

  • Vendre el pis i cancel•lar la hipoteca o repartir els diners a mitges: aquesta sol ser la primera opció que ens ve al cap, i aparentment, la més senzilla. Malgrat tot, actualment planteja diversos problemes: vendre un pis ens pot portar molt de temps i el seu preu actual pot ser més baix que el de fa uns anys i potser no permet cancel•lar tota la hipoteca. Sempre es pot cancel•lar només una part del préstec, però això implica que seguirà havent-hi dos crèdits personals pendents
  • Que l’hi quedi el banc i cancel•li la hipoteca: encara que és difícil que una entitat bancària accepti la dació en pagament, sobretot si veu opcions millors de cobrar el préstec hipotecari, mai està de més temptejar i trucar a aquesta porta. Tot dependrà de la situació econòmica i laboral dels afectats i de l’import d’hipoteca pendent.
  • Que un dels dos es quedi l’habitatge: perquè això sigui factible, un dels membres de la parella ha de tenir prou poder adquisitiu per assumir sol els pagaments. Si és el cas, cal anar al notari per fer una extinció del condomini, posar l’habitatge a nom d’un dels dos i parlar amb el banc per cancel•lar la hipoteca vigent i fer-ne una de nova a nom d’un sol titular. Implica doncs, despeses de notaria, de registre, d’impostos i  possiblement un encariment del préstec hipotecari, sempre que l’operació ofereixi garanties suficients a l’entitat bancària.

En aquests casos, és important tramitar el canvi de titularitat de la casa i de la hipoteca, encara que suposi unes despeses. Encara que sembli suficient arribar a un acord perquè un dels dos es quedi la casa i n’assumeixi els pagaments, en cas que no pugui pagar les quotes, el banc actuarà contra les persones titulars del préstec, visquin o no a la casa.

  • Quan aquestes opcions no semblen fàcilment assumibles, una altra possibilitat, tot i que no trenca el vincle econòmic, és que un API gestioni el patrimoni, mantenint l’immoble en lloguer. Això evitarà discussions i permetrà obtenir uns beneficis que ajudin a pagar la hipoteca o a pagar els respectius nous pisos..

куди поїхати в карпатиseo продвижение самостоятельнопрограммы анализа для бинарных опционов

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *