Com són els habitatges que compren els estrangers a Catalunya?

Conèixer els detalls de la demanda estrangera pel que fa al sector immobiliari es refereix és, sens dubte, el primer pas per a una preparar una bona estratègia de venda. El pes dels clients forans ha augmentat tant en els últims anys que actualment es podria considerar un factor clau en la recuperació del sector immobiliari.

Els estrangers compren a la costa

S’ha detectat una forta presència de compradors francesos a la Costa Brava catalana. Així, molts d’ells han comprat un habitatge a Calonge, Castell d’Aro o Cadaqués. Una altra de les àrees on es concentra el segon grup en importància de compradors estrangers és la Costa Daurada, on la comunitat russa és majoria. Molts d’ells han adquirit una casa a Tarragona, Salou o Reus.

Més de la meitat de les compres les fan estrangers

Les adquisicions immobiliàries dels estrangers no residents continuen guanyant pes en el sector. Així ho reflecteixen les dades aportades pel Centre d’Informació Estadística del notariat. I és que, durant el segon trimestre del 2014 el 55,3% de les transaccions registrades al nostre país van ser realitzades per estrangers, el que significa un creixement interanual del 11,9%.

La mateixa font revela que els compradors que major representació tenen en aquest percentatge són els britànics amb un 16,7%, seguits dels francesos amb un 10,5%, els russos amb un 7,1%, a continuació els alemanys amb un 6,6%, i finalment, els belgues i suecs, amb un 6,1% i un 5,7%, respectivament.

Quin tipus de casa busquen els estrangers?

En general, es pot afirmar que les seves preferències es decanten pels habitatges grans, ja que, el 33% de les operacions realitzades en 2013 corresponia a immobles de més de 100 metres quadrats. A continuació, el 77%, disposava d’entre 80 i 100 metres quadrats, mentre que tan sols el 5% comptava amb menys de 40 metres quadrats de superfície.

Els pisos més grans (més de 100 metres quadrats) van ser adquirits per holandesos, suecs i danesos. Mentre que els marroquins, algerians, romanesos xinesos o ucraïnesos busquen pisos més petits, entre 60 i 100 metres quadrats.

En una forquilla intermèdia es mou el comprador britànic, belga, noruec i rus, que majoritàriament adquireix habitatges que ronden els 100 metres quadrats.

Finalment, els habitatges més petites, les que sumen entre 40 i 60 metres quadrats són comprades per italians, finlandesos i francesos.

waiberбинарные опционы курсцены на бали

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *