Com evitar les estafes immobiliàries a les vacances

Com cada estiu, la xarxa s’inunda d’anuncis sobre lloguers d’habitatges turístics. I, com cada estiu, la picaresca d’alguns mal anomenats professionals aconsegueix agrir les vacances a més d’una persona.

És el cas d’uns turistes russos que havien llogat una casa per passar-hi les vacances aquest estiu a Llançà i que han acabat pagant el doble del preu pel qual els va oferir l’habitatge la persona que va realitzar la mediació a San Pertersburg i que, a més, els va assegurar que cobrar en negre és habitual aquí.

Aquesta és la denúncia que ha arribat al Col·legi d’APIS de Girona, que al seu torn ja ha presentat una queixa formal davant l’Associació d’Agents Immobiliaris de San Petersburg. Els turistes van pagar l’import del lloguer de l’habitatge a la persona que va realitzar els tràmits i que suposadament és una agent immobiliària russa. Un cop finalitzades les seves vacances i rebuda la factura de mans de l’API que gestiona l’habitatge aquí, es van adonar amb sorpresa que l’import que s’hi indicava en concepte de lloguer era la meitat del que ells havien pagat ja.

Els diners de més se’ls havia quedat la mediadora russa. Segons explica el president del Col·legi d’API de Girona, Ramon Corominas, “ella els va explicar que feien la factura pel valor de la meitat del lloguer, que la resta la cobraven en B, i els va dir que aquesta és una pràctica habitual a Espanya”.

Lamentablement, cada estiu som testimonis d’estafes immobiliàries similars a aquesta. El Col·legi d’API de Girona, província on més del 25% de les compravendes d’habitatge són realitzades per estrangers i hi ha una afluència massiva de turistes especialment a l’estiu, no ha detectat aquest estiu cap cas de lloguers fraudulents com els que van haver-hi en estius anteriors, especialment amb gent que llogava casa per a les vacances via internet i que, quan arribava aquí, es quedava amb un pam de nas perquè aquell habitatge no existia o no estava en lloguer.

Per això és tan important assegurar-se que els agents immobiliaris amb els quals es contracten els allotjaments siguin de confiança i ofereixin la màxima garantia. Eduard Itoiz, al davant de Sh Barcelona, coneix a la perfecció aquest mercat, ja que gran part del seu negoci es basa en el lloguer turístic per dies o setmanes, i ofereix els consells següents:

  1. Assegurar-se que l’”empresa” tingui una adreça física.
  2. Que el web tingui un telèfon de contacte.
  3. Llegir atentament les condicions de contractació.
  4. Assegurar-se de que no hi hagi despeses amagades.
  5. Comprovar que la passarel·la de pagament estigui degudament protegida.
  6. Llegir els comentaris en blogs i/o fòrums de viatgers sobre l’empresa contractant.

.

стоимость перевозкиремонт системы отоплениястатистика поиска

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *