Un dels dubtes que ens poden arribar a sorgir a l’hora d’instal·lar la nostra nova cuina és quina tecnologia ens convé més per cuinar. Ja sigui gas, vitroceràmica o inducció, totes elles tenen una sèrie d’avantatges i inconvenients que hauries de conèixer per identificar com et convé instal·lar a la teva cuina. A Apialia Girona t’expliquem alguns dels punts forts i febles de cadascuna d’aquestes tecnologies.
1.Cuina de gas
Són les més convencionals i les més econòmiques. Són més ràpides que la vitroceràmica, ja que no cal esperar a què es calenti i es pot regular de forma gradual. No obstant això, les cuines de gas presenten alguns desavantatges, com la seva neteja, ja que per a això cal desmuntar els seus elements i fregar-los de forma individual.
Avantatges: Són econòmiques, contribueixen a l’estalvi energètic i es recomanen per a l’ús professional.
Inconvenients: Són difícils de netejar.
2. Plaques vitroceràmiques
Les plaques vitroceràmiques funcionen per electricitat, consumint més energia, però aprofiten millor la calor residual en apagar-les en acabar de cuinar.
Un desavantatge és que en estar calentes, les restes de menjar que poden caure es carbonitzen i es poden cremar. La seva neteja consisteix en la utilització de productes específics per a plaques vitroceràmiques acompanyat d’una rasqueta per eliminar les restes difícils.
Avantatges: Aprofiten millor la calor i són més pràctiques de netejar.
Inconvenients: El temps de càrrega en encendre sol ser major que les cuines de gas, consumeixen més energia i representen més dificultats per al seu manteniment.
3. Cuina amb sistema d’inducció
Són les més modernes i les que solen instal·lar-se en moltes cases en l’actualitat. Funcionen amb energia elèctrica, però suposen un consum del 20% menys respecte a les plaques vitroceràmiques.
Encara que poden confondre’s a primera vista amb les cuines de vitroceràmica, les plaques d’inducció són més fàcils de netejar ja que no s’escalfen, i per tant, els aliments que cauen no s’enganxen. N’hi ha prou amb passar una baieta amb sabó o utilitzar un netejador específic per a inducció.
Avantatges: Suposen un estalvi energètic major que les de vitroceràmica i són més pràctiques de netejar, ja que al no estar calents, els aliments que cauen no s’enganxen.
Inconvenients: Solen tenir un preu més elevat al mercat, i per fer ús d’aquesta, es necessiten de recipients específics per a la inducció.
Què t’han semblat aquestes tecnologies? T’has decidit ja per un tipus de cuina en concret? Quina t’agrada més?